Connect with us

Actualitat

Detingut un empresari de Manacor per diversos delictes contra els drets dels treballadors

Detingut un empresari de Manacor per diversos delictes contra els drets dels treballadors

L’arrestat oferia inicialment unes condicions laborals molt avantatjoses que posteriorment no es complien

Agents de la Policia Nacional a Manacor han detingut a un home de 56 anys com a presumpte autor de delictes contra els drets dels treballadors, vexacions, violació de domicili i apropiació indeguda.

La recerca dels fets es va iniciar per la suposada comissió de diversos delictes contra els treballadors en establiments d’hostaleria i alimentació situats a Manacor i en la zona de Llevant.

Aquesta recerca es va posar en marxa després que fossin presentades diverses denúncies contra aquesta persona per part d’antics treballadors en les quals suposadament s’aprofitava d’ells mitjançant enganys.

L’empresari, a fi de convèncer als seus futurs treballadors, els oferia unes condicions laborals molt beneficioses. Una vegada començaven a treballar sembla que res del promès es complia, prolongant-se les jornades laborals fins a les 12 hores diàries, a penes aconseguien lliurar un dia a la setmana, tampoc cobraven les nòmines a final de mes i tampoc van ser donats d’alta a la Seguretat Social.

En el cas de negar-se a continuar treballant, eren increpats o acomiadats sense rebre cap liquidació i sense saber on anar a viure, ja que diversos d’ells residien en habitacions existents en l’edifici d’un dels restaurants.

En la majoria dels casos els treballadors van manifestar haver rebut durant les seves interminables jornades laborals insults, sacsades i actituds violentes, com llançament d’objectes a terra, crits i mals gestos.

Un altre dels treballadors cansat de no cobrar i de treballar tantes hores i no estar d’alta en la Seguretat Social, va decidir no anar a treballar, fet que va provocar que el propietari accedís a la seva habitació rompent la porta i el va obligar per la força a incorporar-se al seu lloc de treball.

Una altra treballadora que li va sol·licitar el pagament de la nòmina que li corresponia, li va respondre que ella era qui li devia doblers, ja que li havia donat allotjament i manutenció.

Pel que sembla, el suposat autor dels fets a l’hora de convèncer a futurs treballadors, cercava perfils de persones amb situació de necessitat econòmica, i que en alguns casos es trobaven en situació irregular.

També se l’acusa d’una apropiació indeguda d’obres d’art

En el transcurs de la recerca també es va comprovar que l’investigat havia estat denunciat en la Prefectura de Palma per part d’una galeria d’art per l’apropiació indeguda d’una sèrie d’obres d’art, per valor d’uns 10.000 euros.

Són tendència