Connect with us

Actualitat

Els Cellers del DO i Pla de Llevant donen el sus a la verema d’enguany

En un acte celebrat a Manacor i amb els meteoròlegs Miquel Salamanca i Martín Barreiro com a mestres de cerimònia

La finca manacorina del Fangar ha estat l’escenari que ha acollit l’acte que dóna el sus a la recol·lecció del raïm. Un acte que s’ha avançat unes setmanes al que és habitual perquè les altes temperatures d’aquest estiu han avançat unes setmanes la recol·lecció.

A la festa s’han nomenat veremadors d’honor els homes del temps d’IB3 i de TVE, Miquel Salamanca i Martin Barreiro.

A l’acte, a més dels veremadors d’honor i del president de la DO, hi assistiren el regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Manacor, Antoni Sureda; el director general d’Agricultura, Mateu Ginard; el batle de Felanitx, Joan Xamena; el director del celler Es Fangar, Daniel Morales; i els representants dels cellers que formen part de la DO Pla i Llevant. Segons informaren els enòlegs, la verema comença amb la recol•lecció de raïms de la varietat Pinot Noir i en haver collit totes les varietats esperen poder arribar a les xifres de la passada campanya, que va servir per recol•lectar més de dos milions i mig de quilos.

La Denominació d’Origen Pla i Llevant es va fundar l’any 1999. Agrupa 18 municipis de les comarques del Pla i del Llevant de Mallorca: Algaida, Ariany, Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Llucmajor, Manacor, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Petra, Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Sineu i Vilafranca de Bonany

Actualment formen part de la Denominació d’Origen 13 cellers i 67 viticultors, que conreen un total de 444 hectàrees de vinya. En aquesta extensió els viticultors de la DO Pla i Llevant cultiven les varietats chardonnay, moscatell de gra petit, moscatell d’Alexandria, parellada, riesling, viognier i les autòctones premsal blanc i giró ros per elaborar els vins blancs.
Per extreure el vi negre cultiven les varietats cabernet sauvignon, merlot, monestrell, pinot noir, sirà, ull de llebre i les autòctones callet, mantonegro, fogoneu i gorgollassa. L’estat del raïm i de la vinya és bo tot, encara que fa algunes setmanes l’amenaça de calabruix va fer patir els enòlegs. De fet els viticultors explicaren que les vinyes de la zona del Pla i Llevant estan situats a menys de 100 metres d’altura, pràcticament al nivell de la mar. A més, les brises marines influeixen sobre les vinyes, i el vent d’embat, que bufa diàriament com a conseqüència de la variació de la temperatura, modera la calor i el fred i determina la formació de la nuvolositat i de petites pluges que són bones per als cultius.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència