Connect with us

Actualitat

‘Aigües Son Tovell’ contradiu la versió de l’Ajuntament sobre els vessaments fecals a la platja de Porto Cristo

'Aigües Son Tovell' contradiu la versió de l'Ajuntament sobre les causes que provocaren el vessament d'aigües residuals a la platja de Porto Cristo

AIPC/SYS exigeix al govern municipal explicacions “urgents i verídiques” dels fets ocorreguts arran de la tempesta

Tempesta política a Manacor després que aquest dijous hi hagués un vessament d’aigües fecals a la platja de Porto Cristo per mor de “l’avaria d’una bomba impulsora”, que va impedir la canalització de tota l’aigua que havia plogut en qüestió de minuts i que de passada va deixar pràcticament anegat un tram important de la primera línia del nucli.

El Consistori de Manacor, ahir capvespre mitjançant una nota de premsa, va atribuir els fets “a una avaria puntual”, i es va comprometre a investigar les causes.

Aquest divendres, AIPC/SyS ha emès un comunicat on exposen que dita formació hauria contactat pel seu compte amb l’empresa concessionària de les aigües del nucli costaner “Aigües Son Tovell“, per tal de contrastar la versió oficial de l’Ajuntament, “i malauradament, una de l’altra disten bastant, ja que, segons l’empresa, no hi hagué cap problema tan greu com per provocar la situació que es va donar”. Segons AIPC, l’empresa hauria explicat que es disposa d’un emissari encarregat del retorn de l’aigua depurada en cas que les dues bombes fallin a l’hora.

Segons l’empresa concessionària del servei d’aigues de Porto Cristo, “no hi hagué cap problema tan greu com per provocar la situació que es va donar“. Per la seva banda, l’Ajuntament ahir capvespre va justificar els fets dient que “la tempesta elèctrica va fer botar el diferencial d’una de les dues bombes d’impulsió de les aigües residuals”

En el comunicat fet públic per AIPC, recorden que la pluja d’aquest dijous va provocar “inundacions importants a la primera línia. Un passeig recentment remodelat i que havia de servir, precisament, per evitar situacions com aquesta. No només no han servit, sinó que han empitjorat la situació”.

La formació costanera sosté que una de les conseqüències més dràstiques d’aquest succés ha estat el vessament d’aigües residuals a la mar, però, per primera vegada, també a l’arena. Una situació insòlita  en plena temporada turística”.

AIPC ja ha cursat una instància a l’Ajuntament de Manacor demanant una resposta a l’equip de govern sobre la situació real de les obres, del passeig i de la platja de Porto Cristo i els seus respectius informes tècnics.

Foto: AIPC/SyS.

Són tendència