Connect with us

Societat

Maria Barceló i Crespí: “Ser Filla Il·lustre de Porreres m’enorgulleix”

Maria Barceló i Crespí: "Ser Filla Il·lustre de Porreres m'enorgulleix"

La doctora i catedràtica d’Història Medieval de la UIB, es va convertir aquest dimarts en la primera dona a rebre el màxim reconeixement que preveu el Reglament d’Honors i Distincions

Maria Barceló i Crespí, es va convertir aquest passat dimarts, dia de Sant Roc, en la primera dona a rebre el màxim reconeixement que preveu el Reglament d’Honors i Distincions del municipi de Porreres.

Doctora i catedràtica d’Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears (UIB). Familiars, amics, professors i representants de la UIB assistiren a l’acte que va tenir lloc en el saló d’actes del Consistori.

L’acte fou amenitzat musicalment pel grup Posidònia. El regidor de Cultura, Gaspar Mora va ser l’encarregat de presentar l’acte i donà pas a la instructora de l’expedient de nomenament, Maria Antònia Nicolau Rosselló.

En l’expedient, la instructora va destacar, entre altres mèrits, el fet que “a la galeria de fills il·lustre hi mancava la presència femenina” i, a partir d’aquest nomenament, “la sala de plens tindrà una dona filla il·lustre, nomenada amb vida, un fet molt poc habitual dissortadament i que cal ressaltar amb vehemència, atès que el reconeixement el podrà gaudir i celebrar, perquè els homenatges i ponderacions són més apreciats i valorats, en vida”.

Maria Barceló i Crespí es mostra molt emocionada i agraïda: “Tenc altres premis, però aquest me’l dona el meu poble, me’l dona la gent de Porreres i això m’ha arribat molt endins”. “Em sent una dona afortunada i ser Filla Il·lustre de Porreres m’enorgulleix”.

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, en la seva intervenció va destacar que “amb aquestreconeixement no fem més que retornar-te tot el que ens has aportat en reconeixements”.

Foto: Joan Socies 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència