Connect with us

Actualitat

Comencen les obres d’instal·lació de plaques solars a l’aparcament de l’Hospital

Comencen les obres d'instal·lació de plaques solars a l'aparcament de l'Hospital

La millora contribuirà a reduir la factura elèctrica de centre sanitari i reduir-ne les emissions

Aquest dimarts s’han iniciat les obres d’instal·lació de plaques solars a l’aparcament de l’Hospital de Manacor, les quals generaran 770 kW de potència renovable que produiran 1.029 MWh d’electricitat a l’any i anualment reduiran les emissions en 790.601 kg de CO2. A més, aquesta instal·lació incorporarà cinc punts de càrrega doble per a vehicles elèctrics.

La instal·lació s’implantarà sobre els 5.436 m2 d’aparcament de l’hospital, en compliment de la Llei de canvi climàtic i transició energètica, que estableix que s’han de cobrir amb plaques solars els aparcaments de més de 1.000 m2 per a l’any 2025.

El temps previst d’execució de les obres és de quinze setmanes. Així, es preveu que el projecte pugui entrar en funcionament a finals d’aquest mateix any. Cal apuntar que l’IBE romandrà com a titular de la instal·lació i facturarà a preu de cost l’electricitat a l’IBSalut, cosa que permetrà estalviar en la factura a l’hospital, tota vegada que l’IBE podrà reinvertir el retorn en noves instal·lacions.

El projecte havia sortit a licitació per un pressupost d’1.231.784,77 euros més IVA i l’Institut Balear de l’Energia (IBE) el va adjudicar per un import de 997.203,72 euros a Ferrovial Construcción, SA.

Són tendència