Connect with us

Actualitat

Activat l’avís groc davant les temperatures més altes de l’estiu a Mallorca

Durant el capvespre d’aquest dissabte, la sensació tèrmica en alguns indrets com Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Artà, Petra, Vilafranca, Sant Joan i Montuïri serà superior als 40ºC

Arriba un cap de setmana d’alt risc pel que fa a les temperatures. El dia més delicat serà aquest dissabte, ja que en bona part del territori es preveuen màximes entre els 38 i els 42 °C en alguns casos. Precisament, la zona de Llevant i el Pla de Mallorca seran els indrets de l’illa on es registraran les temperatures més elevades amb registres rècords.

Entre les 16 i les 18 hores del capvespre, la sensació tèrmica en alguns punts de Manacor, Son Macià, Son Servera, Artà, Vilafranca, Petra, Sant Joan i Montuïri seria entorn dels 41 °C. En el cas concret de Sant Llorenç, que per cert aquest dissabte té previst celebrar la Fira Nocturna a s’Estació amb motiu de les festes patronals, podria arribar a ser de fins a 42 °C.

Es preveuen temperatures lleugerament inferiors a Capdepera, Campos, Porreres i Algaida (38 °C), Felanitx i Campos (39 °C) i a Santanyí (35 °C).

La sensació de xafogor continuarà sent molt pesada, amb més nits de mal dormir, ja que durant la matinada de dissabte a diumenge, les mínimes podrien no davallar dels 30ºC en la major part dels municipis del Pla, Migjorn i Llevant de Mallorca, segons les estimacions del web ,una aplicació que mostra la temperatura a escala mundial, aplicant els models numèrics més exactes GFS.

Davant aquest panorama, Emergències ha emès un avís de perill per calor extrema que afecta gairebé tota Mallorca.

Diumenge aquesta calorada començarà a afluixar i la setmana que ve els termòmetres ja baixaran d’una manera més clara per l’arribada d’una massa d’aire fresc. Això farà que entre dimarts i dimecres recuperem l’ambient normal per l’època, amb una calor molt més suportable de dia i nits fresques fins i tot arran de mar.

Això sí, les previsions apunten que a finals de mes la calor podria tornar amb força.

Són tendència