Connect with us

Actualitat

Les reserves hídriques de l’estació Manacor-Felanitx podria entrar en situació de prealerta a finals de mes

Les reserves hídriques de l'estació Manacor-Felanitx podria entrar en situació de prealerta a finals de mes

La del Migjorn s’ha afegit aquestes últimes setmanes a la del Pla i la d’Artà que ja estaven en aquest escenari el mes passat

Les reserves hídriques de les Illes se situaren al 49% el passat mes de juliol, quatre punts percentuals menys que el mes anterior i amb una situació igual a la de l’any passat. Per illes, totes han patit descensos a excepció de Formentera. En el cas concret de Mallorca, les reserves d’aigua han minvat del 53% al 49%.

Respecte a les Unitats de Demanda (UD), la de la zona del Migjorn de Mallorca ha entrat en l’escenari de prealerta, per la qual cosa passa a haver-n’hi tres a l’illa, ja que la del Pla i la d’Artà ja estaven en aquest escenari el mes passat. D’acord amb les previsions, és probable que Manacor-Felanitx, pugui situar-se en l’escenari de prealerta a finals d’aquest mes d’agost.

Pel que fa a les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), indiquen que juliol va ser un mes sec, amb una mitjana de 0,3 l/m², davant els 6,3 m/l² de mitjana històrica. Els registres de pluja a Mallorca va ser de 0,4 l/m² quan la mitjana històrica és de 7,2 l/m².

Són tendència