Connect with us

Vist a les xarxes

Per quina raó #Mallorca és tendència avui a Twitter?

Per quina raó #Mallorca és tendència avui a Twitter?

Les llargues retencions en algunes carreteres de l’illa, l’acord del ‘Visit Mallorca Estadi’ i Rosalía, els motius

#Mallorca acumula moltes hores aquest dimecres sent tendència a Twitter. Causes?. Moltes i variades, si bé tres assumptes són els qui copen la major part de comentaris per part dels usuaris.

Un usuari es queixava aquest matí de les retencions de fins a 3 quilòmetres que ha hagut de suportar per a poder entrar al poble de Santanyí. I és que les carreteres de l’illa estan sobresaturades de tràfic (cotxes), i segons Terraferida, també de creuers turístics.

Ara bé, l’assumpte que ha liderat els comentaris durant bona part del dia ha estat l’acord de patrocini firmat entre el RCD Mallorca i el Consell de Mallorca per la denominació de ‘Visit Mallorca Estadi’. Suposarà una despesa d’1,8 milions d’euros. El PSOE compta amb el suport del PP i El Pi, però no de MÉS i Podem, socis en el govern insular.

Segons la presidenta, Catalina Cladera, “és una oportunitat per continuar vinculant l’illa al turisme esportiu, de qualitat i que desestacionalitza”. Segons comenten alguns usuaris, “El PSIB traeix MÉS per Mallorca i Podem i pacta amb la dreta per donar dos milions al RCD Mallorca”.

Altres usuaris també es demanen, respecte a l’acord de patrocini, és realment necessari? No en tenim prou de turistes? Altres consideren que “la gent de Mallorca té altres prioritats en les quals gastar els doblers públics”. Els consellers insulars de MÉS els més crítics. El polític manacorí, Joan Llodrà, exposa “o sigui, el Consell de Mallorca ha de pagar 1,8 M€ al Mallorca perquè l’Estadi Municipal de Son Moix dugui per nom (durant un any) el lema de la Federació Hotelera (Visit Mallorca)? I algú pretén que MÉS per Mallorca votem això?, acaba demanant-se.

El parlamentari nacionalista, Joan Collet, comenta “una multinacional yankee que té una activitat a Mallorca, li han cedit un espai públic pel seu us privat, i ara el Consell li ha de donar quasi 2 milions de €. Una brutor i una indecència de la qual no podem participar”. El conseller insular, Jaume Alzamora, qualifica l’acord de “despropòsit”.

Per la seva banda, El Pi ha fet públic aquest dimecres el seu vot favorable al conveni de patrocini. Segons Xisca Mora, portaveu de la formació al Consell de Mallorca, “totes les iniciatives que comportin promocionar la nostra illa com un destí preferent són positives. Els populars també hi votaran a favor. En paraules del portaveu, Llorenç Galmés, “és un bon acord que permet la promoció de l’illa a una competició seguida arreu del món. Una altra vegada veiem un pacte dividit i una altra vegada és el PP qui ha de posar seny”, ha afegit.

Un altre dels assumptes que ha afavorit la tendència de l’hastag #Mallorca a Twitter durant moltes hores, ha estat l’esperat videoclip de ‘Despechá‘ de Rosalía. L’estrena s’ha produït a les 18.00 hores i era un dels moments més esperats del mes des que la cançó es fes viral, fins i tot abans del seu debut. N’és una prova els milers de reproduccions que, des del minut u, ha acumulat el vídeo a YouTube.

Va ser gravat al Molinar el passat mes de juliol.

Són tendència