Connect with us

Comunitat

La qualitat de les aigües de les platges de Balears cada vegada és pitjor 

La qualitat de les aigües de les platges de Balears cada vegada és pitjor 

Per la presència de restes orgàniques i plàstics dins l’arena i bacteris fecals a la mar, segons els resultats d’un estudi

Ahir, dimarts, els informaven que l’Ajuntament de Felanitx podria tornar a decidir hissar la bandera vermella a la platja de Cala Marçal, tal com va succeir fa unes setmanes, ja que l’aigua destinada al bany tornava novament a oferir un aspecte molt verdós en aquestes últimes hores. A hores d’ara, el Consistori no s’ha pronunciat en aquest sentit i la platja continua oberta al públic en general.

Precisament, aquest dimecres s’ha sabut que l’aigua de les platges de les Illes cada vegada presenten una qualitat més baixa, segons un recent estudi elaborat des de la Direcció General de Salut Pública.

Els resultats s’han obtingut després d’haver analitzat més de 190 punts de bany, repartits entre 32 municipis. La presència de restes orgàniques i plàstics dins l’arena i bacteris fecals a la mar, són els principals indicadors que han deteriorat la qualitat de les zones de bany.

Preocupa especialment el fet que els vessaments d’aigües residuals a les platges són cada vegada més freqüents. Aquest 2022, ja s’han tancat un total de 39 platges durant la temporada per superar els nivells establerts.

Són tendència