Connect with us

Comunitat

Mercedes Garrido als autors de les punxades a dones en locals d’oci: “Els perseguirem”

El Govern recorda que punxar algú és un delicte

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, s’han reunit per coordinar polítiques i accions per prevenir i combatre les punxades contra les dones en l’àmbit de l’oci.

Garrido ha anunciat que el Govern inicia l’elaboració d’un full de ruta perquè les dones que sentin que han rebut una punxada puguin saber què han de fer. D’aquesta manera, l’executiu es coordinarà amb la Delegació del Govern a les Illes Balears, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, les policies locals, els consells insulars, els ajuntaments i les empreses d’oci per tal que totes les parts implicades facin les seves aportacions.

«El primer missatge que volem traslladar és que les dones se sentin segures i acompanyades», ha assegurat Garrido, que ha recordat que totes les dones tenen a la seva disposició el servei d’atenció i acompanyament 24 hores de l’IBDONA perquè puguin ser acompanyades al metge, a posar una denúncia o rebre atenció psicològica si ho necessiten. Es pot telefonar al 971 17 89 89 o escriure un missatge de WhatsApp al 639 83 74 76. A més, si les víctimes telefonen a l’112, també seran ateses i les derivaran al servei de l’IBDONA.

D’altra banda, Garrido també ha volgut traslladar un missatge molt directe als agressors, perquè «és en ells que hem de posar el focus». D’aquesta manera, ha defensat que «els perseguirem, perquè no pot ser que un home, amb una actitud masclista, intenti coaccionar la llibertat de les dones a l’hora d’anar a una discoteca, a una revetla o on vulgui, per fer por». A més a més, la consellera ha insistit que només el fet de punxar algú ja és un delicte, independentment que després se n’acabin sumant d’altres com ara robatoris, submissió química o agressions sexuals.

Són tendència