Connect with us

Comunitat

Els usuaris del servei d’autobús interurbà també tindran un descompte inicial del 50% 

Els usuaris del servei d'autobús interurbà també tindran un descompte inicial del 50% 

Des de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre

Des de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre el servei de tren i metro serà gratuït a Mallorca, a partir de la bonificació anunciada per l’Estat. A més a més, s’aplicarà un descompte inicial del 50% en el servei d’autobús de la xarxa TIB.

Així ho ha confirmat avui el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, qui ha agraït el doble compromís assolit ahir pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, pel que fa a la gratuïtat del tren i el metro a Mallorca i l’increment de les bonificacions per al transport terrestre a Menorca, Eivissa i Formentera per abaratir els bitllets fins a un 70%.

Com s’aplicarà?

Els usuaris que viatgin amb la Targeta Intermodal podran accedir de forma gratuïta al tren i al metro, i en el cas de trajectes que inclouen tren i bus, l’usuari només pagarà la tarifa corresponent al bus amb el descompte aplicat.

A partir de l’1 de setembre, tots els preus es redueixen un 50%. Per tant, el primer trajecte que l’usuari faci el setembre ja pagarà la meitat en comparació al primer viatge dels mesos anteriors. Així, un usuari que fa el trajecte Palma – Inca, que abonava el primer viatge a 2,80 €, ara pagarà 1,40 €.

Pels següents trajectes, el preu s’anirà reduint respecte del preu base i en funció dels punts acumulats per l’usuari a la seva Targeta Intermodal. Així, una persona que faci 40 viatges dins el mateix mes natural es beneficiarà d’un descompte que arribarà al 72% respecte al qual està pagant ara mateix.

Per exemple, una persona de perfil general que realitza trajectes de 4 salts ara paga al cap del mes 73,80 €; amb el descompte pagarà 20,70 €.

Tenint en compte que aquesta és la tarifa més alta amb Targeta Intermodal (Perfil General, 4 salts), cap usuari pagarà més de 21 euros al cap del mes, confirmant el transport públic com una opció de mobilitat molt més econòmica que el vehicle privat.

Respecte al transbordament TIB + EMT (o a l’inrevés) continua sent gratuït, de manera que el trajecte amb la xarxa urbana és i continuarà sent gratuït.

Els viatges amb la línia de metro a la UIB (M1) seran gratuïts si l’usuari fa servir la Targeta Intermodal, si utilitza la Targeta Ciutadana (EMT) pagarà la tarifa de l’EMT corresponent al seu perfil o abonament.

Són tendència