Connect with us

Actualitat

El torrent de Sant Llorenç disposarà d’aparells que permetran mesura el nivell de pluges en temps real

Gairebé 4 anys després de les inundacions, presentat el projecte que ha d'ampliar la capacitat hidràulica del torrent de ses Planes de Sant Llorenç

El Consistori elaborarà un pla específic de comunicació per avisar a la població en cas que s’activi qualsevol alerta

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i el director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, han mantingut una reunió de feina amb el batle de Sant Llorenç, Pep Jaume, i la resta de la corporació municipal, per treballar conjuntament mesures i accions per prevenir i combatre un possible risc d’inundacions.

En concret, el nou pla especial davant el risc d’inundacions, l’INUNBAL, aprovat a principi d’any, estableix que s’ha d’ajudar els municipis de les Illes Balears a afrontar situacions de risc provocades per inundacions, per la qual cosa preveu la implantació de plans de risc d’inundació municipals, per establir una organització de resposta pròpia a cada poble i integrar-la en la resposta en l’àmbit autonòmic, com també per dur a terme actuacions preventives.

Per això, el 15 d’agost es preveu activar la fase de preemergència de l’INUNBAL, el qual estableix una sèrie de conques que són prioritàries a l’hora d’actuar. La conca prioritària és la de Sant Llorenç, tot i que el Govern preveu actuacions concretes que es faran aquest hivern a les 38 conques de risc alt que estableix el pla d’inundacions.

D’aquesta manera, la reunió ha servit per iniciar el pla especial amb la conca de Sant Llorenç, amb una sèrie d’estacions meteorològiques instal·lades al torrent i de mesurament de l’aigua que aquest pot assumir, les quals possibilitaran una alerta primerenca en cas que augmenti el nivell de pluges. Això tendrà per conseqüència l’augment de l’alerta activada a la zona del municipi i l’activació d’una sèrie de mesures que donaran temps per reaccionar i avisar a la població.

Paral·lelament a aquest pla especial per Sant Llorenç, l’ajuntament elaborarà un pla específic de comunicació per avisar a la població en cas que s’activi qualsevol alerta.

També es posarà especial èmfasi en la prevenció, mitjançant la reducció de riscs a les zones que es delimiten com a inundables; per exemple, a través de l’ordenació del territori i la planificació urbanística, tenint en compte que la primera alternativa sempre ha de ser evitar el desenvolupament urbanístic en zones inundables. En cas que aquest ja estigui previst, la prioritat ha de ser el disseny d’edificacions, la ubicació de l’edifici dins la parcel·la i el fet d’evitar que les plantes dels edificis en les quals es toleri una inundació no siguin habitables ni contenguin béns importants.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència