Connect with us

Vist a les xarxes

La nova Llei de protecció dels animals prohibirà a les botigues vendre o exposar cans i moixos

El text modifica el Codi Penal i introdueix condemnes de fins a 18 mesos de presó per maltractar un animal si implica atenció veterinària; i de fins a 24 mesos si li ha provocat la mort

Avanç necessari en els drets dels animals. El darrer Consell de Ministres celebrat aquest dilluns va aprovar la primera llei de protecció dels animals, que lluita contra el maltractament, l’abandonament i el sacrifici.

La norma també acaba amb la comercialització d’animals en botigues de mascotes i amb la seva exposició al públic amb finalitats comercials. Així es prohibirà a les botigues vendre o exposar moixos, cans i fures i es regularà la compra d’altres espècies. En aquest sentit, estableix que la cria només es podrà dur a terme per part de criadors autoritzats.

La norma també obliga els nous propietaris de cans o cusses a fer una formació prèvia i els prohibeix deixar-los sols més de 24 hores

El nou text modifica el Codi Penal i introdueix condemnes de fins a 18 mesos de presó per maltractar un animal si implica atenció veterinària; i de fins a 24 mesos si li ha provocat la mort. En cas d’haver-hi agreujants, la condemna podria pujar fins als tres anys.

L’acusat també podrà ser condemnat a una inhabilitació de fins a cinc anys per conviure i treballar amb animals.

La norma també obliga els nous propietaris de cans o cusses a fer una formació prèvia i els prohibeix deixar-los sols més de 24 hores. Per a la resta de mascotes, hi posa un límit de tres dies.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència