Connect with us

Actualitat

Sant Agustí recuperarà aquest any la normalitat i Felanitx no vol que es repeteixin els incidents del 2018

Sant Agustí recuperarà aquest any la normalitat i Felanitx no vol que es repeteixin els incidents del 2018

No s’autoritzarà cap concert ni actuació musical a la via pública i s’establiran mesures preventives per tal d’evitar possibles concentracions de botellot

Les celebrades festes de Sant Agustí de Felanitx recuperaran enguany, dos anys després, la normalitat de la celebració. Per aquesta raó, i per tal d’evitar que puguin tornar a repetir-se els incidents ocorreguts en l’edició del 2018, el Consistori ha fet públic aquest dimarts les mesures de seguretat i les normes que es duran a terme per pacificar la convivència entre residents i persones que vulguin celebrar la festa el 28 d’agost, festa grossa de Sant Agustí.

Els responsables polítics han informat de les activitats que podran dur a terme els bars i locals d’oci del nucli urbà. Això si, han deixat clar que no s’autoritzarà cap concert ni actuació musical a la via pública i es perseguirà el botellot.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha manifestat “el paquet de mesures previstes pretenen evitar que el botellot sigui un protagonista actiu el dia de Sant Agustí. La idea és no autoritzar concerts a la via pública. Els bars podran obrir i tenir música ambient, tindran una barra per servir als clients amb una data de tancament a les 22 hores del vespre”. El batle ha afegit que “l’Ajuntament assumirà la tasca de tancar el municipi i posar els recursos municipals per evitar el màxim d’aglomeracions i que després suposen un sobrecost de neteja al municipi”.

Pedro Acosta: “Hem decidit anticipar la revetlla al parc a les 20 hores, quan normalment s’iniciaven a partir de les 23 hores. Volem traslladar la gent cap al recinte per tenir-ho controlat”

Entre les novetats d’enguany, el regidor de festes, Pedro Acosta ha anunciat que “hem decidit anticipar la revetlla al parc a les 20 hores, quan normalment s’iniciaven a partir de les 23 hores. Volem traslladar la gent cap al recinte per tenir-ho controlat. Hi haurà banys portàtils per evitar perjudicis de brutor als ciutadans”.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Sebastià Adrover ha manifestat que “es disposaran de tots els efectius de la Policia Local, un total de 25 de Felanitx. S’ha sol·licitat als ajuntaments dels voltants la col·laboració així com a Protecció Civil. També comptarem amb el reforç de la Guàrdia Civil. La Policia Local controlarà les entrades del poble perquè la gent no pugui entrar beguda i evitar el botellot“.

Els autobusos i vehicles particulars disposaran de dos aparcaments establerts en els accessos al poble, un al carrer de Campos i altra a l’esplanada del camp de futbol, en la carretera de Portocolom.

Són tendència