Connect with us

Comunitat

Alerten sobre l’augment d’estafes pel fals lloguer d’habitatges vacacionals

Majoritàriament es divulguen a través de les xarxes socials

La Policia està rebent aquest estiu un nombre significativament alt de denúncies per estafa pel fals lloguer d’habitatges vacacionals.

Segons adverteixen fonts policials, aquest tipus d’estafadors el que fan és publicitar les seves ofertes a les xarxes socials. No publiquen els vostres anuncis en plataformes de lloguer de vacances oficials. Generalment, utilitzen números de telèfon amb prefixos estrangers i solen publicar imatges d’habitatges de vacances molt atractius, a un preu molt competitiu, amb la intenció de captar persones interessades a llogar aquests habitatges.

Aquests estafadors solen fer servir una tècnica per transmetre confiança i garantia a les futures víctimes. Solen mostrar una fotografia d’un DNI fals, on adjunten un contracte de lloguer molt senzill. Després, sota l’argument fals que l’immoble està molt sol·licitat, exigeixen al client el pagament d’una quantitat econòmica en concepte de reserva. Així, un cop rebut el pagament, segons adverteix la policia, l’estafador presenta tota mena d’excuses a les víctimes per no lliurar-los les claus. Arriba un moment en què deixen de respondre les trucades, bloquejant les aplicacions de missatgeria.

Per evitar caure en aquest tipus d’estafes, la Policia aconsella una sèrie de mesures de seguretat davant de contractar un d’aquests habitatges de vacances a Mallorca. En primer lloc, per cercar un allotjament cal anar sempre a les aplicacions o pàgines oficials de les plataformes que es dediquen oficialment  a aquest tipus de negocis.

Quan es fa la comunicació amb el propietari de l’immoble i es fa el pagament de l’estada cal utilitzar sempre el sistema de missatgeria que apareix en aquestes pàgines oficials.

També s’aconsella que mai no s’enviï documentació personal, excepte si es fa per l’aplicació oficial.

La policia aconsella que es desconfiï sempre de les ofertes que combinen preus excessivament baixos amb allotjaments molt atractius.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència