Connect with us

Actualitat

Manacor implanta un nou sistema de recollida d’amiant a l’Ecoparc

Manacor implanta un nou sistema de recollida d'amiant a l'Ecoparc

El parc verd amplia els seus horaris i a partir de la primera setmana d’agost tindrà obert també els diumenges

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor ha impulsat un nou sistema de recollida d’amiant. Amb la intenció de minimitzar els perills associats a la recollida de l’amiant, un dels residus perillosos que es recullen a Manacor, s’incrementen les mesures de seguretat tan de cara als treballadors del servei municipal de recollida i neteja com als ciutadans.

Així, a partir d’ara la recollida d’amiant serà exclusivament dins bosses hermètiques tancades. La mesura persegueix limitar la possibilitat que els materials de construcció que contenen fibres d’amiant i que són potencialment cancerígenes si s’aspiren puguin tenir contacte amb les persones que les manipulen per dipositar-les a l’Ecoparc. Així, qualsevol resta d’amiant que es dipositi a l’Ecoparc de Manacor haurà d’estar prèviament introduïda dins una bossa hermètica perquè no es puguin desprendre les fibres.

Els ciutadans podran recollir de manera gratuïta aquestes bosses a l’Ecoparc. Les bosses tenen unes mides de 80 x 120 cm i una capacitat de 200 litres. Com a màxim se subministrarà una bossa per persona i mes. La mida del residu que es podrà entregar vendrà delimitada per la mida de la bossa. És a dir, no s’acceptaran residus que no càpiguen dins la bossa subministrada i que no estigui tancada hermèticament. L’Ajuntament de Manacor durà un registre de les bosses entregades, de manera que les persones que hi duguin els residus s’hauran d’identificar.

El darrer any l’Ecoparc de Manacor ha recollit 66 tones d’amiant, aproximadament 2.500 quilos cada mes

D’aquesta manera, a més d’incrementar les mesures de seguretat també s’augmentarà el control sobre les quantitats d’amiant que es depositen per part dels ciutadans, de manera que les operacions que no siguin pròpiament domèstiques hagin de sol·licitar el servei a un gestor autoritzat especialitzat, tal i com marca la normativa. El darrer any l’Ecoparc de Manacor ha recollit 66 tones d’amiant, aproximadament 2.500 quilos cada mes.

El parc verd amplia els seus horaris

El parc verd de Manacor amplia els seus horaris i a partir de la primera setmana d’agost tendrà obert també els diumenges, de 9 h a 14 h. D’aquesta manera es millora el servei perquè no hi hagi cap dia de la setmana sense que la ciutadania hi pugui acudir a deixar residus. De dilluns a divendres l’Ecoparc obri de 9 h a 13 h i de 15.30 h a 19 h i, a partir de l’agost, els dissabtes i diumenges de 9 h a 14.30 h.

“Amb aquesta mesura milloram el servei i també volem mirar de reduir els possibles abandonaments de residus voluminosos a llocs inadequats que se solen concentrar els caps de setmana de manera que no hi hagi excusa”, ha assegurat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, aquest dimecres en roda de premsa.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència