Connect with us

Comunitat

Llum verda a la llei de Ciència de Balears

Llum verda a la llei de Ciència de Balears

Entre els seus objectius fixa un increment progressiu del pressupost destinat a ciència fins a arribar al 2% a partir de 2030 i la creació de l’Institut de Recerca

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts la llei de Ciència de Balears, que entre els seus objectius fixa un increment progressiu del pressupost de la comunitat autònoma destinat a ciència fins a arribar al 2% a partir de 2030, i la creació de l’Institut de Recerca de Balears. El gruix del text legal ha estat aprovat amb 52 vots a favor i cap en contra.

En la seva intervenció en el debat sobre el projecte de llei de la ciència, la tecnologia i la innovació de Balears, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha explicat que és un nou marc jurídic i normatiu que “dona coherència, estructura i continuïtat a les polítiques científiques” i parteix de la base que “la ciència és la font més gran de coneixement”.

El conseller ha defensat que “era imprescindible ordenar, assegurar i agilitzar el treball dels investigadors i preveure estructures de gestió i de suport a la ciència, i permetre la captació i retenció del talent, facilitar la transparència dels resultats de la recerca i assegurar el finançament del sistema donant estabilitat i agilitat”. Sobre aquest finançament amb fons públics, ha detallat que la llei fixa un increment progressiu del pressupost de la comunitat autònoma destinat a ciència fins a arribar a aquest 2% el 2030.

El conseller Company ha descrit com “un dels punts estrella de la llei” la creació de l’Institut de Recerca de Balears, per facilitar i fomentar l’activitat investigadora.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència