Connect with us

Actualitat

A Porto Cristo: La intervenció policial salva la vida a una persona que va entrar en parada cardiopulmonar

Urgències Son Espases

Els fets es van produir la matinada de diumenge passat al carrer Monges del nucli costaner

Agents de la Policia Nacional i de la Policia Local a Manacor, de manera conjunta, van auxiliar diumenge a la matinada una persona que estava estesa a la via pública després de patir una parada cardiopulmonar.

La coordinació entre els diferents cossos policials i la formació dels agents en primers auxilis, a més de la intervenció dels serveis sanitaris, van evitar el pitjor desenllaç.

Els fets es van produir diumenge a la matinada, quan una parella de ciutadans passejava pel carrer Monges de Porto Cristo quan van observar un home d’edat avançada tirat a la vorera, fet que els va semblar estrany, per la qual cosa es van acostar i van comprovar que no respirava, procedint a avisar immediatament a l’112.

Al cap de pocs minuts es van presentar al lloc dels fets diverses patrulles de la Policia Nacional i de la Policia Local, els quals van valorar ràpidament la situació de la persona afectada i van iniciar les tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP), realitzant entre els components d’ambdues patrulles el massatge cardíac de forma totalment coordinada, donant-se els oportuns relleus.

Posteriorment, van arribar més patrulles que igualment es van unir a la reanimació fins que van arribar els serveis sanitaris, els quals, una vegada al lloc, van sol·licitar als agents que continuessin duent a terme la RCP fins que tinguessin disposat tot el seu equip i li administressin els medicaments oportuns, la qual cosa es va fer ja sota la supervisió mèdica.

Minuts després la víctima va començar a respirar de manera autònoma i, després de la seva estabilització per part dels sanitaris, els va poder traslladar d’urgència fins a l’hospital de Son Espases, a Palma.

Són tendència