Connect with us

Comunitat

Josep Melià: “L’Estat no inverteix un euro a Balears en aposta estratègica pel tren”

Josep Melià: "L'Estat no inverteix un euro a Balears en aposta estratègica pel tren"

El Pi reclama al govern espanyol que inverteixi 76 milions en abonaments ferroviaris gratuïts per a les Illes

El Pi ha registrat una iniciativa d’urgència per reclamar al govern de l’Estat que inverteixi 76 milions d’euros per a abonaments ferroviaris gratuïts a les Illes Balears. “En el debat de l’Estat de la nació, una vegada més Sánchez es va oblidar de Balears. Els ciutadans d’aquesta terra han contribuït a finançar l’AVE i tarifes molt avantatjoses als trens de la península mentre aquí l’Estat no inverteix un euro en una aposta estratègica pel tren”, ha criticat Josep Melià, el portaveu de la formació al Parlament.

Així mateix, el portaveu ha assenyalat que la iniciativa de la formació també insta al govern espanyol a dedicar cada any a la mobilitat de Balears almanco un 2,5% del que s’inverteix en l’AVE. “Els ciutadans de les Balears estam doblement discriminats, ja que hem de pagar una part de l’AVE i l’Estat no paga res del nostre transport ferroviari. El famós conveni ferroviari signat entre l’Estat i el Govern ha estat pura retòrica buida, maniobra de distracció i pur engany”.

“El famós conveni ferroviari signat entre l’Estat i el Govern ha estat pura retòrica buida, maniobra de distracció i pur engany”, ha manifestat Melià

Amb tot, Melià ha reclamat un compromís ferm i decidit de l’estat per impulsar d’una vegada per totes el transport ferroviari a la nostra comunitat. “Una de les conseqüències per reduir el canvi climàtic és l’aposta pel tren com a mitjà de transport manco contaminant en relació amb l’avió o els medis terrestres. És evident que a les Balears queda molta feina a fer en aquesta matèria, ja que fa molts d’anys que es planteja fer arribar el tren a Alcúdia, a Artà i Cala Rajada, al parc Bit o fer el tramvia de l’aeroport al centre de Palma”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència