Connect with us

Actualitat

El CdM gestionarà els processos d’interinitat dels ajuntaments de Manacor, Artà i Porreres

A final de mes s’incorporaran les encomanes de gestió a la resta d’entitats locals, amb un global de places aportades de 540 entre funcionaris i personal laboral

El Consell de Mallorca assumirà la gestió dels processos d’estabilització de feina temporal a 29 entitats locals de l’illa. Les 10 primeres ja tenen les seves encomanes de gestió aprovades, mentre que la resta seran tramitades en el ple del Consell que es farà a final de mes. Amb aquest acord, l’EMAP, ens dependent de l departament d’Hisenda i Funció Pública del Consell, tutelarà tots els processos necessaris per a la preparació i realització dels procediments de concurs oposició a cada ajuntament, per a totes les places que hagin quedat incloses dins del procés extraordinari obert per acabar amb l’excés de temporalitat a la funció pública de les diferents administracions.

L’acord aprovat avui inclou un conveni entre la institució insular cada ajuntament o mancomunitat que hagin cedit les seves atribucions per a la realització dels procediments, de manera que les tasques d’aprovació de les bases, de convocatòria i de gestió dels processos d’estabilització de l’ocupació temporal de places estructurals als ajuntaments quedaran en mans del Consell de Mallorca.

Els ajuntaments que han vist aprovades les seves encomanes de gestió en el ple d’avui han estat els de  Manacor, Lloret de Vistalegre, Lloseta, Artà, Sencelles, Porreres, Consell, Estellencs, Búger, i la Mancomunitat del Raiguer. Altres municipis i entitats locals s’uniran a l’acord en el pròxim ple de la institució previst per a finals d’aquest mateix mes de juliol: Alcúdia, Algaida, Andratx, Campanet, Capdepera, Felanitx, Maria de la Salut, Puigpunyent, Ses Salines, Son Servera, Inca, Pollença, Sa Pobla, Santa Maria, Esporles, Binissalem, Valldemossa, la Mancomunitat del Pla i l’entitat local menor de Palmanyola. En global totes aquestes entitats locals trauran 540 places entre funcionarials i laborals.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha destacat al ple que “l’objectiu d’aquesta proposta és oferir recursos humans i materials als ajuntaments per tal de poder dur a terme un procés d’estabilització de l’ocupació temporal satisfactori i amb garanties, evitant als ajuntaments que hagin de destinar-hi recursos individualment, i per tant aconseguir optimitzar els esforços per unificar algunes de les tasques que seran comunes a tots els procediments”.

Els diferents ajuntaments que tenen treballadors en aquestes condicions han elaborat un llistat de places que dotaran les diferents ofertes públiques d’ocupació que s’han de convocar obligatòriament abans de 31 de desembre d’enguany.

Són tendència