Connect with us

Actualitat

Algues o filtracions d’aigües brutes a la platja de Cala Marçal?

Algues o filtracions d'aigües brutes a la platja de Cala Marçal?

Una extensa taca d’aigua verdosa es concentra des de fa dies en la línia de bany d’aquest atractiu entorn natural de Felanitx

La platja de Cala Marçal, un dels entorns naturals més emblemàtics de la costa de Felanitx, presenta aquests dies taques verdoses en la primera línia de bany.

Aquesta incidència ha provocat un encès debat en les xarxes per part dels usuaris. Mentre uns defensen que la denominada microalga Alexandrium taylori és la causant d’aquest fenomen, uns altres manifesten que la situació es deu a possibles filtracions d’aigües residuals procedents dels establiments turístics situats en la zona i que provoquen la contaminació de l’aigua. Aquests últims, també advoquen per la necessitat que es prohibeixi el bany mentre s’aclareix la causa que provoca aquestes taques en una extensió important de la platja.

Les taques de color verdós no són una novetat en determinades aigües pròximes als arenals del nostre territori. Si no hi ha problemes de filtracions del clavegueram, el fenomen és conseqüència de les condicions atmosfèriques per les elevades temperatures, la presencia humana i l’acció de les esmentades algues.

Diversos estudis assenyalen que la causant és una microalga que des de fa algun temps està en plena expansió per tot el Mediterrani, danyant la imatge de destinacions turístiques. Fins ara, en el cas concret de Balears, les bombes d’impulsió marina perquè circuli l’aigua i evitar la seva fermentació són l’únic sistema per a lluitar contra aquesta microalga colonitzadora.

L’estiu de 2018 va ser el primer en el qual la platja de Cala Santanyí va disposar d’una bomba de recirculació d’aigua marina per evitar la proliferació de l’alga Alexandrium Taylori, que provoca que l’aigua canviï de color.

La fotografia que il·lustra la notícia ha estat presa aquest mateix dijous, poc després del migdia.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència