Connect with us

Comunitat

Un jutjat condemna amb tres anys de presó l’agressió a un professional sanitari d’atenció primària

Un jutjat de Palma ha emès una sentència on condemna l'agressió a un professional sanitari d'atenció primària. Concretament, s'imposa a l'agressor una pena de més de tres anys de presó pels delictes d'atemptat, lesions i coaccions. El Servei de Salut s'ha mostrat satisfet per aquesta resolució judicial i recorda l'existència d'un Pla Integral de Prevenció d'Agressions a professionals de l'àmbit sanitari que té per objectiu prevenir, reduir i eliminar qualsevol agressió o acte de violència contra els treballadors dels centres sanitaris; protegir els treballadors i usuaris amb l'adopció de mesures de seguretat; transmetre pautes d'actuació en el cas que es produeixin incidents violents i, en el cas que l'agressió no s'hagi pogut evitar, garantir als treballadors assistència sanitària i jurídica. També recorda que entre el 15 i el 20% de les agressions que es produeixen dins l'àmbit sanitari són físiques (cops, empentes, etc.) i la majoria recauen sobre dones (77%). Les consultes, les plantes d'hospitalització i les admissions concentren set de cada deu agressions.

Pels delictes d’atemptat, lesions i coaccions

Un jutjat de Palma ha emès una sentència on condemna l’agressió a un professional sanitari d’atenció primària. Concretament, s’imposa a l’agressor una pena de més de tres anys de presó pels delictes d’atemptat, lesions i coaccions.

El Servei de Salut s’ha mostrat satisfet per aquesta resolució judicial i recorda l’existència d’un Pla Integral de Prevenció d’Agressions a professionals de l’àmbit sanitari que té per objectiu prevenir, reduir i eliminar qualsevol agressió o acte de violència contra els treballadors dels centres sanitaris; protegir els treballadors i usuaris amb l’adopció de mesures de seguretat; transmetre pautes d’actuació en el cas que es produeixin incidents violents i, en el cas que l’agressió no s’hagi pogut evitar, garantir als treballadors assistència sanitària i jurídica.

També recorda que entre el 15 i el 20% de les agressions que es produeixen dins l’àmbit sanitari són físiques (cops, empentes, etc.) i la majoria recauen sobre dones (77%). Les consultes, les plantes d’hospitalització i les admissions concentren set de cada deu agressions.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com