Connect with us

Comunitat

Un jutjat condemna amb tres anys de presó l’agressió a un professional sanitari d’atenció primària

Un jutjat de Palma ha emès una sentència on condemna l'agressió a un professional sanitari d'atenció primària. Concretament, s'imposa a l'agressor una pena de més de tres anys de presó pels delictes d'atemptat, lesions i coaccions. El Servei de Salut s'ha mostrat satisfet per aquesta resolució judicial i recorda l'existència d'un Pla Integral de Prevenció d'Agressions a professionals de l'àmbit sanitari que té per objectiu prevenir, reduir i eliminar qualsevol agressió o acte de violència contra els treballadors dels centres sanitaris; protegir els treballadors i usuaris amb l'adopció de mesures de seguretat; transmetre pautes d'actuació en el cas que es produeixin incidents violents i, en el cas que l'agressió no s'hagi pogut evitar, garantir als treballadors assistència sanitària i jurídica. També recorda que entre el 15 i el 20% de les agressions que es produeixen dins l'àmbit sanitari són físiques (cops, empentes, etc.) i la majoria recauen sobre dones (77%). Les consultes, les plantes d'hospitalització i les admissions concentren set de cada deu agressions.

Pels delictes d’atemptat, lesions i coaccions

Un jutjat de Palma ha emès una sentència on condemna l’agressió a un professional sanitari d’atenció primària. Concretament, s’imposa a l’agressor una pena de més de tres anys de presó pels delictes d’atemptat, lesions i coaccions.

El Servei de Salut s’ha mostrat satisfet per aquesta resolució judicial i recorda l’existència d’un Pla Integral de Prevenció d’Agressions a professionals de l’àmbit sanitari que té per objectiu prevenir, reduir i eliminar qualsevol agressió o acte de violència contra els treballadors dels centres sanitaris; protegir els treballadors i usuaris amb l’adopció de mesures de seguretat; transmetre pautes d’actuació en el cas que es produeixin incidents violents i, en el cas que l’agressió no s’hagi pogut evitar, garantir als treballadors assistència sanitària i jurídica.

També recorda que entre el 15 i el 20% de les agressions que es produeixen dins l’àmbit sanitari són físiques (cops, empentes, etc.) i la majoria recauen sobre dones (77%). Les consultes, les plantes d’hospitalització i les admissions concentren set de cada deu agressions.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència