Connect with us

Societat

Maria Barceló i Crespí, es convertirà en la primera filla il·lustre de Porreres

Maria Barceló i Crespí, es convertirà en la primera filla il·lustre de Porreres

Doctora i catedràtica d’Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears (UIB) rebrà el pròxim 28 de juliol el màxim distintiu del Reglament d’Honors i Distincions del municipi

La doctora i catedràtica d’Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears (UIB), Maria Barceló i Crespí (Porreres, 1951), es convertirà en la primera dona filla il·lustre de la vila de Porreres, en un ple que tindrà lloc el pròxim 28 de juliol, a les 19.30 hores del capvespre.

L’expedient per aquest nomenament ha estat instruït per Maria Antònia Nicolau i fou aprovat el passat dia 7 de juliol per la Comissió Especial creada per atorgar el màxim distintiu que preveu el Reglament d’Honors i Distincions del municipi.

En l’expedient, la instructora destaca precisament el fet que “a la galeria de fills il·lustre hi mancava la presència femenina” i, a partir d’aquest nomenament, “la sala de plens tindrà una dona filla il·lustre, nomenada amb vida, un fet molt poc habitual dissortadament i que cal ressaltar amb vehemència, atès que el reconeixement el podrà gaudir i celebrar, perquè els homenatges i ponderacions són més apreciats i valorats, en vida. També així es refarà un deute que marca sovint el desequilibri a favor dels homes a la majoria de pobles i ciutats”.

La batlessa Xisca Mora destaca que Maria Barceló “mereix rebre aquest homenatge per l’estima que té cap al poble, mostrant sempre ser una bona porrerenca dedicada a l’estudi i difusió cultural, acadèmica i científica”.

Posteriorment al nomenament oficial, es durà a terme un acte institucional de reconeixement a Maria Barceló i Crespí com a filla il·lustre de Porreres tindrà lloc el vinent 16 d’agost en el marc de les festes de Sant Roc.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència