Connect with us

Comunitat

Els serveis de bus, tren i metro han aconseguit un 23,25% més d’usuaris durant el primer semestre

Els serveis de bus, tren i metro han aconseguit un 23,25% més d'usuaris durant el primer semestre

També han experimentat un increment el nombre de noves Targetes Intermodal

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha presentat avui el balanç del primer semestre de 2022 amb dades d’usuaris del transport públic interurbà de la xarxa TIB: bus, tren i metro.

Les dades que s’han presentat han estat comparades amb l’any 2019, l’últim any abans de la pandèmia.  Els resultats reflecteixen la tendència de creixement constant. Durant el primer semestre de l’any 2022 s’ha aconseguit un 23,25% més d’usuaris de bus, tren i metro que respecte el mateix període de 2019.  A la xarxa de bus el creixement és del 33,74%, destacant, el mes de juny en què hi ha hagut un 43,80% més d’usuaris que el juny de 2019. En el cas del tren, la tendència també és de creixement, assolint un 7,40% més que el primer semestre de 2019 i destacant també el mes de juny amb un 18,75% més d’usuaris.

D’altra banda també s’ha vist un increment de noves Targetes Intermodal, així en el primer semestre de l’any, s’han emès un 72% més de noves targetes respecte el mateix període de l’any 2019.  Si se sumen duplicats i renovacions, entre gener i juny de 2019, el TIB va emetre 26.254 Targetes Intermodal, mentre que en el mateix període del 2022 se n’han emès 40.318, el que suposa un increment global del 53,57 %. Recordem que els usuaris que s’han fet per primera vegada la TI han rebut una càrrega gratuïta de  5 euros, mesura encara vigent fins a finals d’agost.

D’altra banda l’ús de la targeta de crèdit en el transport públic ha incrementat, en els darrers mesos coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu. Així doncs al bus, el 53% dels viatges es fan amb Targeta Intermodal, el 30% amb Targeta Bancària i la resta, el 17%, amb el bitllet senzill a bord. A la xarxa de tren el més usat és la Targeta Intermodal.

Nova web. Nous serveis online.

El TIB renova la seva web tib.org ampliant la informació al viatger amb noves funcionalitats com, per exemple, la possibilitat de veure on està el bus en temps real. També es pot consultar l’horari de les pròximes sortides triant la parada o estació, trobar el recorregut més ràpid amb transport públic amb el  cercador i veure quin títol de transport és el més adequat per cada viatge.

 A més, l’usuari també pot seguir carregant el saldo de la seva Targeta Intermodal des de la web i a partir d’ara qui desitgi comprar un bitllet de forma anticipada ho podrà fer amb el bitllet online. Per descobrir la nova web es pot consultar www.tib.org

Són tendència