Connect with us

Actualitat

423 metges de família de Mallorca exigeixen un pla de xoc urgent per a Atenció Primària

Salut confia que d'aquí a un any cap pacient hagi d'esperar més de 60 dies per a una consulta amb un especialista

Exigeixen poder realitzar la seva labor assistencial on prevalgui la qualitat en l’assistència als seus pacients i no la quantitat

Una inèdita campanya de recollida de signatures, iniciada en els centres de salut i recolzada per SIMEBAL, recull en una carta les necessitats urgents de reestructuració en Atenció Primària. La falta de resposta per part de la Gerència ha provocat que els Coordinadors dels Centres de Salut prenguin la iniciativa i dirigeixin les seves propostes de millora a la Conselleria.

Aquesta situació de consens, mai vista a la nostra illa, representa aproximadament un 85% dels metges d’Atenció Primària de Mallorca i les signatures recollides corresponen a 44 centres de salut dels 46 que existeixen a Mallorca, i demostra el cansament dels metges d’Atenció Primària.

El document, presentat aquest dijous a la Conselleria, inclou 12 mesures que podrien ajudar a pal·liar la saturació de les consultes de Primària i a millorar la qualitat assistencial dels nostres pacients.

D’entre elles SIMEBAL destaca:

L’activació d’un pla de xoc, urgent, amb reestructuració horària de les consultes, donat la inexistència de personal substitut.

Unes agendes mèdiques amb un màxim de 25 consultes per jornada, sense possibilitat de forçar-les. Això garantiria la qualitat del servei, la correcta atenció als nostres pacients i la planificació adequada de l’atenció domiciliària.

Implantació real i avaluable de la gestió compartida de la demanda per a aconseguir una millora real en la distribució de les tasques pels diferents estaments.

Els metges d’Atenció Primària exigeixen poder realitzar la seva labor assistencial on prevalgui la qualitat en l’assistència als seus pacients i no la quantitat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència