Connect with us

Actualitat

El Bloc per Felanitx proposa que es reguli la circulació dels vehicles 4×4 pels camins rurals i zones ANEI

El Bloc per Felanitx proposa que es reguli la circulació dels vehicles 4x4 pels camins rurals i zones ANEI

La formació denuncia que “es duen a terme fins a una dotzena d’excursions diàries per diferents indrets del municipi

Amb l’arribada de l’estiu distintes empreses turístiques de Felanitx organitzen excursions en vehicles 4×4 pels camins rurals del municipi. Els voltants del Puig de Sant Salvador i fins i tot s’Algar a Portocolom, serien alguns dels indrets més afectats.

Segons exposa el Bloc en un comunicat, “en els darrers dies s’han comptat fins a 12 excursions diàries. Les expedicions són fàcilment identificables perquè es componen d’un primer vehicle guia, normalment un turisme 4×4, seguit de mitja dotzena de vehicles tipus buggy o ATV“.

Argumenten que “els trams per on solen transitar són en part camins rurals de grava de la zona baixa de Sant Salvador, amb una gran massa forestal als voltants. La circulació d’aquests vehicles de combustió per zones forestals ocasiona la degradació dels camins públics, un elevat risc d’incendi forestal i, en conseqüència, un greuge econòmic i mediambiental que ha d’assumir el consistori felanitxer. A més, aquestes excursions arriben a vegades fins a S’Algar, espai catalogat com ANEI (Àrea Natural d’Especial Interès) i catalogat com a zona LIC (Litoral d’Interès Comunitari)”.

Per aquesta raó, el Bloc ja ha avançat que presentarà una moció al proper ple municipal perquè l’Ajuntament reguli el pas d’aquests vehicles en camins rurals públics i zones ANEI, bé sigui mitjançant l’aprovació d’una ordenança municipal o qualsevol altre mecanisme legal quer estableixi unes normes. “L’objectiu de la normativa que s’aprovi ha de ser restringir la circulació de vehicles quan es justifiqui la fragilitat del terreny, bé per la inestabilitat o per l’erosivitat del sòl, així com per altres riscos ambientals, especialment d’incendi forestal”, exposen.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència