Connect with us

Actualitat

Educació confia tenir enllestida l’ampliació de l’escola de s’Alqueria Blanca el 2024

Educació confia tenir enllestida l'ampliació de l'escola de s'Alqueria Blanca el 2024

Aquesta és la previsió que ha traslladat la Conselleria a la direcció del centre, l’Associació de Pares i a l’Ajuntament de Santanyí

La desitjada i esperada ampliació del CEIP Mare de Déu Consolació de s’Alqueria Blanca podria ser una realitat en poc més de dos anys. Aquesta és la previsió que ha traslladat la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears a la direcció del centre, l’Associació de Pares i a l’Ajuntament de Santanyí, en una reunió mantinguda a la seu de la institució. Així, segons ha explicat Antoni Morante, director general de Planificació, Ordenació i Centres, dins enguany s’espera tenir el projecte redactat, i poder licitar les obres d’ampliació dins l’any 2023. Per la seva banda, l’Ajuntament de Santanyí, s’ha compromès a donar suport per finançar el projecte, i tan aviat com el projecte estigui redactat, se signarà el conveni per fer la reserva econòmica al pressupost municipal.

L’any 2017, Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), ja va fer una proposta d’ampliació per aquest centre que preveia la construcció de tres aules d’educació primària, una aula polivalent, un magatzem, una zona de banys i una aula per a l’escoleta municipal que assumiria l’Ajuntament.

A aquest informe de l’IBISEC, es reconeixen mancances importants, que havien derivat en la instal·lació d’aules modulars. El document també assenyalava la necessitat de millorar l’accessibilitat per als alumnes de cinquè i sisè, tenir unes porxades en condicions, i posava de manifest que els banys de primària no són suficients i no es disposa de serveis per a persones amb mobilitat reduïda.

Són tendència