Connect with us

Vist a les xarxes

Els supermercats demanen que es redueixin els impostos als productes de primera necessitat

Els supermercats demanen que es redueixin els impostos als productes de primera necessitat

Davant l’augment desbocat de preus que provoca la inflació

Els supermercats demanen una rebaixa de l’IVA en aquells productes considerats de primera necessitat, davant l’augment desbocat de preus que està provocant la inflació.

Segons la patronal de les cadenes d’alimentació CEDAC, cada vegada hi ha més famílies amb dificultats a l’hora d’omplir la cistella de la compra. És per això que reclamen al govern de l’Estat reduir l’IVA fins al 4% en tots aquells productes essencials com puguin ser l’aigua, llet, els ous o les compreses.

Una mesura que qualifiquen de necessària, per evitar una disminució dràstica del consum. Consideren que l’administració ha de fer un esforç “d’autoresponsabilitat” perquè, segons aquesta entitat, “està recaptant molt més del previst”.

Les associacions de consumidors, com FACUA, aposten per un altre model: aposten per un topall de preus, com es va fer amb les mascaretes o els testos de la Covid.

Precisament, fa només uns dies es va saber que la Comissió espanyola dels mercats i la competència ha obert una investigació a diverses empreses d’alimentació per la pujada de preus aplicada en alguns productes bàsics.

Són tendència