Connect with us

Comunitat

Un estudi demostra que el nivell de la mar a Mallorca ha crescut 18 centímetres entre els segles XX i XXI

Un estudi, amb dades de les Coves del Drac i Cala Varques, demostra que el nivell de la mar a Mallorca ha crescut 18 centímetres entre els segles XX i XXI

Suposa un augment sense precedents: Aquesta és una de les conclusions d’un estudi de la Universitat del Sud de Florida sobre l’impacte per l’efecte hivernacle

El nivell de la mar a Mallorca ha crescut 18 centímetres entre els segles XX i XXI. Suposa un augment sense precedents. Aquesta és una de les conclusions d’un estudi de la Universitat del Sud de Florida que persegueix identificar els nivells de mar i examinar l’impacte de l’escalfament modern per l’efecte d’hivernacle.

Un equip de la Universitat de Florida ha desenvolupat el seu estudi en diferents coves de Mallorca, entre elles les del Drac i la de Cala Varques, en el municipi de Manacor, que compten amb dipòsits minerals que es van formar fa milions d’anys i s’han centrat en analitzar-los des de fa 4.000 anys fins a dia d’avui. Els resultats d’aquest estudi aporten proves d’una pujada del nivell de la mar de 20 centímetres, fins ara desconeguda, que es va produir fa gairebé 3.200 anys.

Destaquen des de la universitat, que cada dipòsit ofereix valuosa informació sobre el passat i el futur, ajudant els investigadors a determinar la rapidesa amb què pujarà el nivell de la mar en les pròximes dècades i segles.

Segons l’estudi, que publica Science Advances, si els humans continuen sent el principal impulsor i les temperatures globals continuen augmentant, el nivell de la mar podria arribar a ser finalment més alt del que els científics estimaven anteriorment, i no hi haurà marxa enrere.

Publicitat

ÚLTIMES NOTÍCIES

Publicitat

PUBLICITAT

Són tendència