Connect with us

Comunitat

Els sindicats denuncien que Son Espases torna a estar col·lapsat amb més de 62 pacients sense llit

Des del Servei de Salut ha reaccionat dient que ja s’han cobert els reforços i que la situació és puntual

Els sindicats sanitaris de Son Espases denuncien que des de fa almanco un mes es manté un nivell de pacients molt elevat i que el servei està saturat. “Tenim un usuari de 88 anys des de fa 71 hores, no és una cosa puntual, no és cíclic”, assegura Eva Maria Mestre, delegada d’Acció Sindical d’USAE. “La situació d’Urgències a Son Espases està tensada. Hi ha 48 pacients pendents de pujar a planta; sis tenen llit, no sabem quan pujaran”, diu Maria Tomàs, delegada de SASTE.

El president de SIMEBAL, Miguel Lázaro, també es pronuncia en aquest sentit. “Fa un mes que atenent una mitjana de 400-500 pacients. Això no és puntual, això és negar la realitat”, informa.

La direcció mèdica del centre hospitalari, en declaracions a IB3, ha declarat que, tot i les puntes de saturació, tots els pacients s’atenen. Lamenten que hagin d’esperar hores a urgències fins que els poden pujar a planta. Aquest dijous, però, feien comptes habilitar més llits.

El Servei de Salut ha reaccionat a la denúncia dels sindicats sanitaris dient que ja s’han cobert els reforços i que la situació és puntual.

Són tendència