Connect with us

Comunitat

Salut posa en marxa el servei d’atenció telefònica ‘Infosalut Connecta’

Salut posa en marxa el servei d’atenció telefònica 'Infosalut Connecta'

Oferirà informació sanitària a desplaçats i també gestionarà consultes sobre el transport sanitari programat o la COVID-19, mitjançant el 971 220 000

Aquest divendres, 1 de juliol, entrarà en servei Infosalut Connectauna central d’atenció telefònica que millorarà l’accessibilitat a l’atenció primària. Es tracta d’un nou servei d’informació sanitària, gestió i cita prèvia dissenyat per donar suport i facilitar els tràmits no tan sols als usuaris del Servei de Salut, sinó també a turistes i persones desplaçades. El telèfon de contacte de la central és el 971 220 000 i l’horari d’atenció és del dilluns al dissabte, de 7.00 a 21.00 h, i els diumenges i festius, de 8.00 a 21.00 h.

Amb la posada en funcionament del nou servei es preveu que la central pugui atendre una mitjana de 10.000 telefonades diàries. Està dotada amb 122 professionals (que cobreixen 75 llocs de feina) i que tenen la formació de tècnic d’emergències sanitàries. Atenció Primària de Mallorca també ha posat a disposició de la central un grup de metges que, arribat el moment de la jubilació, accepten continuar fer feina en aquest servei per atendre consultes i oferir suport i assessorament mèdic en cas que sigui necessari. A més, s’ofereix l’atenció telefònica en quatre idiomes: català, castellà, anglès i alemany.

Els usuaris poden telefonar a la nova central Infosalut Connecta per a les finalitats següents:

 1. Demanar, confirmar o anul·lar una cita (presencial o telefònica) amb un professional sanitari d’atenció primària. També s’hi pot demanar informació general sobre els serveis i els centres i unitats bàsiques de salut.

 2. Fer consultes i tràmits administratius: targeta sanitària individual, recepta electrònica, certificat COVID Digital UE, incidències relacionades amb baixes per incapacitat temporal (IT), informes, etc.

 3. Obtenir informació general i suport en la gestió de tràmits sobre el transport sanitari programat.

 4. En el cas de turistes i persones desplaçades a les Illes Balears, obtenir informació general d’assistència sanitària i suport en la gestió de tràmits. Per exemple, hi poden telefonar els turistes que dubten sobre on han d’anar per rebre assistència, persones que venen a fer feina a les Illes Balears i necessiten donar-se d’alta en el sistema, etc.

El principal objectiu d’Infosalut Connecta és millorar l’accessibilitat a l’atenció primària amb una reestructuració dels circuits de cita prèvia, per redirigir cada usuari i oferir-li el recurs més adequat a la seva consulta.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència