Connect with us

Vist a les xarxes

La inflació es va disparar fins al 10,2% al juny i suposa la taxa més alta des del 1985

La inflació es va disparar fins al 10,2% al juny i suposa la taxa més alta des del 1985

El fort increment és conseqüència, sobretot, de la pujada de preus dels carburants, que se situa de mitjana en els 2 euros per litre de benzina, i dels aliments i begudes no alcohòliques

La inflació no s’atura de pujar. L’IPC es va disparar fins al 10,2% al juny, un punt i mig més que l’índex de maig. Suposa la taxa més alta des del 1985. Aquest dimecres, l’INE ha publicat la dada avançada de l’índex de preus al consum (IPC), que es confirmarà d’aquí a 15 dies.

L’increment és conseqüència, sobretot, de la pujada de preus dels carburants, que se situa de mitjana en els 2 euros per litre de benzina, i dels aliments i begudes no alcohòliques, que fa un any tenia uns preus estables. També hi ha influït de manera significativa el preu dels hotels, cafès i restaurants, que han augmentat respecte a l’any passat.

D’altra banda, la taxa de variació anual estimada de la inflació subjacent, que no té en compte els aliments no elaborats ni els productes energètics, va pujar sis dècimes, fins al 5,5%. Si es confirma aquesta dada, serà la més alta des de l’agost del 1993.

Són tendència