Connect with us

Comunitat

El Consell de Mallorca aprovar iniciar els tràmits per comprar les finques de l’antiga central tèrmica d’Alcanada

El Consell de Mallorca aprovar iniciar els tràmits per l'adquisició de les finques que inclouen l'antiga central tèrmica d'Alcanada, a Alcúdia

L’acord ha estat amb el vot favorable de majoria del ple, a excepció de Vox que ha votat en contra i també amb el suport dels informes tècnics de patrimoni

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat l’inici de l’adquisició de les dues finques que inclouen l’antiga central tèrmica d’Alcanada, al terme municipal d’Alcúdia. El procés es fa en aplicació del dret de tempteig que li escau a la institució insular en aplicació de l’art. 32 de la llei 12/98 del patrimoni històric de les Illes Balears. L’acord ha estat amb el vot favorable de majoria del ple, a excepció de Vox que ha votat en contra i també amb el suport dels informes tècnics de patrimoni que han avalat l’operació en considerar el conjunt de la tèrmica d’Alcanada com a un exemple únic d’indústria local vinculada a tot un seguit de polítiques socials, amb la construcció d’habitatges per als seus treballadors, i representa una fita important en el desenvolupament industrial de l’illa.

La Comissió Insular de Patrimoni ja va incoar expedient de declaració de Bé d’interès Cultural, amb categoria de Conjunt Històric, a favor dels elements que conformen el conjunt de la central i la colònia industrial, i amb categoria de Monument en favor de l’edifici de la central tèrmica. Precisament aquest expedient de declaració de BIC és el que faculta al Consell, segons la llei, a poder exercitar ara el dret de tempteig sobre una operació de venda dels terrenys que havia activat la propietària històrica dels mateixos, Endesa Medios y Sistemas SLU.

«Serà un plaer i un orgull pel Consell de Mallorca apoder impulsar un projecte d’aquestes característiques» ha expressat la presidenta Cladera. «Feim una passa valenta que esdevé històrica per Alcúdia i per Mallorca perquè garanteix que el patrimoni quedi en mans públiques, per als mallorquins i mallorquines i ofereix l’oportunitat d’aprofitar fons Next Generation per un projecte de transició verda i descarbonització».

Per la seva banda, el batle d’Alcúdia, Domingo Bonnin ha assenyalat que «s’han alegrat molt» per aquesta decisió del Consell i ha remarcat que per al seu municipi «és importantíssim aquesta adquisició per part del Consell, perquè el fet que siguin administracions públiques les que estan implicades en el projecte facilitarà que es dugui endavant el projecte en el qual fa fos anys que fa feina».

El Pi, fa uns dies, va fer públicament aquesta petició als representants del govern insular, que el ple celebrat aquest dimecres ha decidit secundar.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència