Connect with us

Comunitat

Fiscalia demana quatre anys de presó per a la regidora, Neus Truyol, per un presumpte delicte mediambiental

Fiscalia demana quatre anys de presó per a la regidora, Neus Truyol, per un presumpte delicte mediambiental

Pels abocaments d’Emaya a la badia de Palma

Fiscalia demana per a Neus Truyol, regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma, quatre anys de presó per un presumpte delicte mediambiental en modalitat omisiva pels abocaments de Emaya a la badia de Palma. La regidora ha rebut aquest dilluns la notificació de l’obertura de judici oral pels abocaments.

D’altra banda, l’exgerent d’Emaya, Imma Mayol, s’enfronta a tres anys de presó, mentre que Fiscalia demana per a un tècnic dos anys de presó. Cal recordar que el mes d’abril passat, el Jutjat d’Instrucció Número 12 de Palma va dictar un acte en el qual apreciava indicis de delicte per part de l’expresidenta d’Emaya i actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, pels abocaments d’aigües fecals a la badia de Palma. El jutge va presentar l’acte a Fiscalia perquè redactàs el corresponent escrit d’acusació contra Truyol i altres persones investigades en la causa.

El febrer de 2020, la regidora va ser citada a declarar al Jutjat de Via Alemanya en qualitat d’investigada per un presumpte delicte mediambiental amb relació als abocaments d’aigües mixtes -pluvials i residuals- de la depuradora de Palma.

Truyol, després de conèixer la notificació judicial per a l’obertura de judici oral, ha criticat aquest dilluns que s’encausi “a qui més ha fet per revertir” els abocaments d’Emaya a la badia de Palma.

Són tendència