Connect with us

Actualitat

Carreteres dona per iniciades les obres de construcció del carril zero a la rotonda d’accés a Manacor

Carreteres dona per iniciades les obres de construcció del carril zero a la rotonda d'accés a Manacor

El projecte també preveu la construcció d’una via ciclista

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha donat per iniciades aquest dilluns les obres de construcció d’un carril zero (o d’incorporació directa) a la rotonda d’accés al nucli urbà de Manacor a la Ma-15 per eliminar les retencions de trànsit que es produeixen en hora punta. El mateix projecte també preveu una via ciclista a l’entrada de la ciutat.

«El projecte no sols millorarà la fluïdesa i la seguretat viària en la rotonda de sortida de Manacor cap a Palma, sinó que, a més, incorporam un carril bici i per a vianants, una millora a favor de la mobilitat sostenible que ens permetrà deixar connectat Manacor amb Palma amb bicicleta, enllaçant amb aquest carril bici» ha assenyalat, a l’inici de les obres, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano.

Segons explica el Departament de Mobilitat i Infraestructures, el projecte desenvoluparà un carril directe (o carril zero) des de la variant Nord cap a la Ma-15 en direcció Palma per agilitzar la incorporació a l’autovia, evitar retencions a la rotonda així com donar fluïdesa a la circulació per la variant Nord (que recondueix tot el trànsit que arriba des dels municipis de Capdepera, Artà, Son Servera i Sant Llorenç) i incrementar la seguretat viària de la zona. Així mateix, i a conseqüència de l’exposició pública del projecte, s’han acceptat les al·legacions per millorar el paviment del romanent de l’antiga carretera de Manacor per facilitar l’entrada dels residents que viuen a la zona.

El conseller Sevillano ha afegit crec que el Consell de Mallorca, durant l’última dècada, tenia un deute pendent amb Manacor, pel que fa a la inversió en carreteres. Tocava pal·liar aquest deute i és el que fem avui aquí, iniciant aquesta obra important per al municipi. Però no quedarem aquí, ja que al llarg dels pròxims mesos començarem també la reforma de la carretera Manacor-Felanitx, així com una altra sèrie d’inversions, com la millora de l’avinguda del Torrent i la carretera vella que va a Sant Llorenç. Tots ells són projectes molt necessaris per al poble de Manacor, per això hi hem treballat intensament aquesta legislatura i avui comencen a veure la llum amb l’inici d’un dels primers treballs».

El pressupost és de 686.786,63 € i la durada estimada de les obres és de 4 mesos

El projecte incorpora també la traça d’un vial cívic nou per a bicicletes i vianants, que connectarà el vial de servei de la Ma-15 amb l’entrada de Manacor, i donarà continuïtat al llarg de tot el bulevard d’entrada al municipi fins a la rotonda del supermercat (Hiper Centro). Una vegada entrat a l’espai urbà, el vial cívic se separà en dues vies i donarà espais diferenciats per a bicicletes i per a vianants. D’aquesta manera, hi haurà una alternativa segura per a totes les persones que, actualment, transiten per aquest tram pròxim als vehicles.

Addicionalment, es farà un reforç del ferm de tot l’entorn de la rotonda i els accessos, amb fresatge, una capa nova de rodolament i també amb senyalització horitzontal. A més, s’inclouran millores en l’entorn: illetes, voreres, senyalització, il·luminació LED de baix consum. El pressupost és de 686.786,63 € i la durada estimada de les obres és de 4 mesos.

Són tendència