Connect with us

Vist a les xarxes

Les possibilitats que hi hagi un tsunami al Mediterrani els propers 30 anys són “molt altes”

Les possibilitats que hi hagi un tsunami al Mediterrani durant els pròxims 30 anys són "molt altes"

La Unesco alerta de la situació  i assegura que “cal estar preparats”

Les possibilitats que es pugui produir un tsunami “catastròfic” al Mediterrani són “molt altes”. El secretari de la comissió Oceanogràfica de la Unesco, Vladimir Ryabinin, ha alertat de la situació, que pot comportar onades de més d’un metre d’altura i 700 de fons, i conseqüències que poden arribar a ser “catastròfiques”.

“No hi ha un 100% de possibilitats que passi, però aquestes són molt altes i cal estar preparats per a això”, ha aclarit Ryabinin durant una conferència de premsa sobre el sistema mundial d’alertes contra terratrèmols submarins “Tsunami Ready“. Actualment, segons ha indicat, hi ha 40 zones costaneres de 21 països que compten amb el reconeixement d’estar preparats per patir un tsunami.

La iniciativa “Tsunami Ready” cerca que les comunitats costaneres estiguin preparades davant els tsunamis a totes les regions del món. En el cas del Mediterrani, els experts alerten de la subestimació del risc per tsunami per part de les autoritats, que comporta la falta de sensibilització de la població.

Són tendència