Connect with us

Oci i Cultura

Torna la campanya ‘Porto Cristo, la mar de guapo’

Torna la campanya 'Porto Cristo, la mar de guapo'

La iniciativa de dinamització comercial i turística començarà aquest pròxim 1 de juliol i enguany estarà dedicat al passat romà del nucli costaner

La iniciativa de dinamització comercial i turística ‘Porto Cristo, la mar de guapo’ torna aquest 1 de juliol dedicat al passat romà de Porto Cristo. Així, l’Ajuntament de Manacor vol donar a conèixer el patrimoni arqueològic submergit a la badia del port. “Hem pensat que fusionant la dinamització comercial i turística amb la divulgació del patrimoni arqueològic, enguany el Porto Cristo la mar de guapo havia d’estar inspirat en el vaixell de les llumetes”, ha assegurat la delegada de Comerç i Turisme, Maria Antònia Truyols. “Fa llàstima saber que tens un patrimoni i que la gent el desconeix , per això el volem posar en valor i creim que és un dels nostres potencials turístics i d’atracció comercial”, ha afegit. 

El derelicte que descansa molt aprop de la platja de Porto Cristo es coneix com el ”vaixell de les llumetes”; data del segle I i no es va descobrir fins els anys 50 del segle XX. Era un dels vaixells que feien la ruta des de la península Ibèrica a altres indrets de la Mediterrània i transportava aliments, àmfores i llumetes d’oli.

Inspirat en aquest derelicte, la delegació de Comerç de l’Ajuntament de Manacor ha instal·lat una reproducció d’un vaixell romà del Consell de Mallorca a la plaça de l’Aljub i els propers dies serà decorat amb àmfores i llumetes fetes amb impressores 3D. A la mateixa plaça també s’hi podrà visitar una exposició dels treballs d’investigació realitzats pels alumnes de 1r i 3r d’ESO de l’IES Porto Cristo el curs 205-16 sobre el derelicte de les llumetes.

Dia 1 de juliol hi haurà una sèrie d’actes al voltant d’aquesta voluntat de donar a conèixer el patrimoni arqueològic de Porto Cristo:

-A les 20h: Conferència a càrrec de l’historiador i arqueòleg Sebastià Munar LLabrés “El patrimoni arqueològic subaquàtic de Porto Cristo”, al Passeig de la Sirena.

-A les 21h: “I Tast de Cuina Romana” al Passeig de la Sirena.

-A les 22.30h: Representació teatral “El vaixell de les llumetes” de Joan Toni Sunyer Soler, a la platja de Porto Cristo (zona de les escales).

Els carrers més comercials de Porto Cristo també lluiran decoració d’elements d’Urban Knitting, amb la intenció de dinamitzar la zona i convidar al passeig.

Són tendència