Connect with us

Comunitat

El Pi reclama al Consell de Mallorca l’adquisició del complex de la central d’Alcadana

El Pi reclama al Consell de Mallorca l'adquisició del complex de la central d'Alcadana

La formació regionalista creu que el projecte ‘Alcúdia Tech Mar’ no ha de ser una moneda de canvi perquè el propietari pugui construir habitatges

La portaveu d’El Pi al Consell de Mallorca, Xisca Mora, juntament amb el batle d’Alcúdia, Domingo Bonnín, han demanat que la institució insular compri el complex de la central d’Alcanada per poder instal·lar-hi el centre Alcúdia Tech Mar, un projecte amb el suport de totes les institucions i forces polítiques i que ara es podria veure trastocat per la compra dels terrenys de la central d’Alcanada.

De fet, aquesta instal·lació volia ser el punt neuràlgic de la diversificació i transformació del model productiu illenc orientat a afrontar els reptes i efectes del canvi climàtic a través de la descarbonització de la mar. A més, preveu assolir els objectius de l’agenda 2030, ha destacat la formació regionalista.

El batle, Domingo Bonnín, ha assegurat que “és indispensable que el Consell prengui la iniciativa i adquireixi aquest complex, perquè l’Ajuntament no volem que aquest espai emblemàtic i catalogat es converteixi en blocs d’apartaments o alguna cosa similar”.

Per la seva part, Xisca Mora ha reconegut que “el projecte d’Alcúdia Tech Mar no ha de ser una moneda de canvi per poder construir habitatge. Tot i que el fons ha parlat d’ajudar en la construcció d’aquest fons, ha deixat palès que ho farà a canvi de poder construir blocs de pisos. A més, no tenim cap garantia que això es faci efectiu”.

Són tendència