Connect with us

Societat

Quin estiu ens espera?

Quin estiu ens espera?

Comença oficialment aquest dimarts a les 11.14 hores

Aquests dies de calor insuportable, ens oferirà una petita treva a partir d’aquest pròxim dimecres. Ho necessitam i també ho agrairem. Diumenge va afluixar una mica, aquest dilluns es manté i a partir de demà tornaran a pujar els termòmetres, però… a partir de dimecres la previsió destaca que baixaran les màximes diürnes i nocturnes i la situació es normalitzarà. Aquesta baixada pot venir acompanyada d’un temps més insegur amb risc d’alguns ruixats.

Però, després d’aquesta primerenca primera onada de calor en ple mes de juny, la pregunta que es fa tothom és com serà l’estiu?. Recordau que comença oficialment aquest dimarts a les 11.14 hores.

Si agafem els mapes mensuals, del Centre Europeu de Meteorologia (ECMWF), es pot veure com tant el mes de juliol com l’agost i el setembre, la temperatura a bona part de l’àrea mediterrània se situarà per sobre de la mitjana de l’època.

Totes les zones que es veuen de color vermell i taronja marquen un pronòstic de temperatures per sobre del que seria habitual. Els mapes també mostren que gran part del continent europeu podria viure un estiu càlid i amb possibilitat, òbviament, d’onades de calor.

Pel que fa a les pluges, sembla que en general serà un estiu sec. Pel que fa als mesos d’agost i setembre, s’espera menys pluja de la que seria habitual, sobretot al setembre.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència