Connect with us

Actualitat

Ecologistes en Acció assigna la ‘Bandera Negra’ per contaminació a la platja de Portocolom

L’ONG ha presentat aquest dimarts l’informe corresponent al 2022 que analitza 8.000 quilòmetres de les costes d’arreu de l’Estat

Ecologistes en Acció ha atorgat aquest any 48 banderes negres a les platges espanyoles que destaquen per la contaminació i la mala gestió del litoral. En el cas de les Balears, les platges que han rebut aquest banderí són les de Portocolom i Port d’Alcúdia. La primera per contaminació i la segona per mala gestió ambiental.

En el cas de Portocolom, es justifica la decisió per “multitud de problemes, fet que ha determinat una degradació sense precedents, i una pèrdua de la qualitat de l’aigua de bany molt gran. No ens estem referint als paràmetres estrictament sanitaris, que poden trobar-se dins del que és admissible. Es tracta d’unes aigües que, no fa gaire temps, eren transparents, i no obstant ara es caracteritzen per la seva terbolesa”.

Responsabilitzen d’aquesta situació a Ports de Balears que han propiciat “pèrdua de biodiversitat i la degradació en els darrers 15 anys, per un dragatge el 2007 a Sa Bassa Nova i Portocolom per augmentar el calat de les embarcacions que poguessin accedir a la zona”.

L’informe també destaca que la relació de excessos que s’han produït a la zona no es limita a danys mediambientals en sentit estricte, a més s’ha executat una rehabilitació lamentable de l’antic moll de sa Duaia, tot i que, davant de les protestes veïnals, Ports de les Illes Balears havia garantit preservar la seva estructura i aparença d’acord amb l’obra original, que data de 150 anys enrere.”.

Entre les solucions que proposen figura “controlar la velocitat dels vaixells, impedir l’accés de vaixells de gran eslora, limitar el nombre de boies i impedir el fondeig a zones de posidònia.
D’altra banda, s’haurien de prendre mesures com frenar el desenvolupament urbanístic i excessiu i millorar la xarxa de sanejament”, considera l’entitat ecologista.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència