Connect with us

Oci i Cultura

Més de 10.000 persones gaudiren de la convocatòria literària ‘Manacor, Vila de Llibres’

Més de 10.000 persones gaudiren de la convocatòria literària 'Manacor, Vila de Llibres'

El sector editorial que hi ha participat, també ha valorat molt positivament les vendes i han constatat l’interès del públic assistent pel producte, segons ha destacat el Consistori

Manacor va tancar aquest passat diumenge el primer festival d’editorials celebrat a les Illes Balears, ‘Manacor, Vila del Llibre’, amb un èxit de participació i de sensacions, segons ha ressaltat el Consistori de la Ciutat aquest dilluns.

L’afluència de públic a la convocatòria va comptabilitzar “al voltant d’unes 11.000 persones”. Pel que fa a les activitats estrictament literàries del programa de dissabte 11 i diumenge 12 de juny, hi participessin al voltant de 1.253 persones. Les activitats recollides al programa va sobrepassar o arribar gairebé al 100% d’ocupació, segons la nota municipal.

Manacor, Vila del Llibre va obrir 26 espais del nucli antic de Manacor, amb especial protagonisme de la plaça de les verdures, del carrer del Rei Jaume II, del carrer del Pou fons, del carrer del Pare Andreu Fernández i de la Institució Pública Antoni M. Alcover, que ha funcionat com a casa gran del festival.

També passaren per Manacor, Vila del Llibre més de 80 creadors del món del llibre, entre autors/és, il·il·lustradors/és, i artistes diversos (cantants, agitadors/és cultural, etc).

Concretament, hi participessin els següents editorials independents: AdiA Edicions, Àgilment, Artèria, Galeria Llibreria d’Art, Bàsics Serveis, Editorials – Edicions Palma Crim, Cavall Regalat, Vaig donar 7 Editorial, Documenta Balear, Edicions Sidillà, Edicions Tremendes, El Gall Editor, Ensiola Editorial, Eva Blanes Taller, Excellence Editorial, Icària Editorial, La Il·lustrada, Lapislàtzuli Editorial, Lleonard Muntaner Editor, Llibres Ramon Llull, Món de llibres, Neret Edicions, Nova Editorial Moll, Ònix Editor, Porc negre edicions, Sa Soll Edicions, Sense Còmics,
Tushita Edicions i Voliana Edicions.

Segons l’Ajuntament de Manacor, “el sector editorial ha valorat molt positivament les vendes i han constatat l’interès del públic assistent pel producte i per la indústria editorial. Així mateix, s’ha posat l’accent en com el festival ha servit de punt de trobada entri professionals del sector de Mallorca i de Catalunya”.

Manacor, Vila del Llibre ha estat possible gràcies a la Xarxa de Vils del Llibre, l’Ajuntament de Manacor, i la Fundació Mallorca Literària a través del Consell de Mallorca. Aquest festival tampoc no hauria estat possible, però, sense el comissariat de Toni Gomila, la col·laboració d’una trentena d’entitats, empreses i famílies de Manacor, que han cedit espais i han fet propostes de programa i s’han implicat perquè Manacor és convertiu en l’epicentre de la cultura durant tot un cap de setmana.

Són tendència