Connect with us

Comunitat

Salut confia que a partir de setembre pugui derivar pacients a la privada per a reduir les llistes d’espera

El nombre de ciutadans que acumulen més de 60 dies per a una consulta amb l’especialista s’ha disparat un 147% a l’abril respecte al mateix període de l’any passat

El nombre de pacients que acumulen més de 60 dies per a una consulta amb l’especialista s’ha disparat un 147% a l’abril respecte al mateix mes de l’any passat. Salut marca en el calendari setembre, llavors està previst que pugui començar la derivació de pacients a la sanitat privada, segons ha reconegut Francesc Albertí, subdirector d’Atenció Hospitalària, en declaracions a Ser Balears.

Els responsables sanitaris reconeixen moments punta en les urgències sanitàries si bé aquest estiu no creuen que sigui un període amb moltes dificultats perquè confien en la redistribució de recursos i peonades.

Sobre la situació d’Urgències i la denúncia de saturació denunciada aquest dijous per diversos mitjans de Mallorca, s’ha referit al fet que pugui tractar-se de casos puntuals. Les informacions apuntaven al fet que a Son Espases, un pacient de 87 anys acumulava més de dos dies en observació esperant una habitació i un altre de 76 en llitera des de cap a 50 hores.

Són tendència