Connect with us

Comunitat

Balears obrirà un centre de crisi 24 hores per a dones víctimes de violència sexual

Balears obrirà un centre de crisi 24 hores per a dones víctimes de violència sexual

A partir del 2023

Aquest centre haurà d’oferir una línia d’informació i atenció telefònica i telemàtica i un servei d’intervenció en crisis o emergències les 24 hores, intervenció psicològica, jurídica i social especialitzada i un servei d’acompanyament presencial. També es desenvoluparan accions de sensibilització i prevenció.

L’anunci s’ha fet públic aquest divendres en el transcurs d’unes jornades de bones pràctiques organitzades per l’Institut Balear de la Dona sobre els centres de crisi per atendre víctimes de violència sexual, les quals han estat inaugurades per la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i, de manera telemàtica, per la delegada contra la violència de gènere del govern espanyol, Victòria Rosell.

A la jornada també s’ha debatut sobre la Llei orgànica de garantia integral de la llibertat sexual, aprovada pel Congrés el 27 de maig, la qual preveu la creació i el manteniment d’aquests centres i estableix una tipificació dels delictes sexuals basada en el consentiment.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència