Connect with us

Vist a les xarxes

És possible que el preu de la benzina arribi als tres euros?

És possible que el preu de la benzina arribi als tres euros?

Els experts ho descarten, però donen per fet que el preu s’acabarà disparant fins als dos euros i mig

El preu mitjà de la gasolina 95 a Balears s’ha situat aquest dijous en 2,170 euros el litre, el seu màxim històric, anul·lant gairebé per complet l’efecte del descompte de 20 cèntims per litre aplicat pel govern espanyol des del passat 28 d’abril i que es prorrogarà fins al pròxim 28 de setembre.

Mentrestant tots els indicadors assenyalen que és mantindrà la tendència a l’alça durant un llarg temps. La situació anirà a més. Fins a quant, però?, es demanen els consumidors. És possible que arribi als tres euros?.

Els experts consultats aquests dies per diversos mitjans descarten aquesta possibilitat. Això si, tenen clar que els preus seguiran a l’alça, sense descartar a curt i mitjà termini que poguem arribar a veure el preu de la benzina fins a dos euros i mig.

Hi ha dos elements clau. El primer –i principal–, la guerra a Ucraïna. És la principal causa que explica la pujada de preus generalitzada, a tot el món. La inestabilitat als mercats s’allargarà tant com s’allargui el conflicte armat.

El segon, la depreciació de l’euro. Fa temps que el valor de la nostra moneda va a la baixa i, si continua gaire temps així, també ens perjudicarà les butxaques. Cal tenir en compte que el barril de Brent, de referència al nostre mercat, cotitza en dòlars. Per tant, com menys valor tingui l’euro, més doblers es perden en cada operació.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència