Connect with us

Actualitat

Manacor fa pública una nova convocatòria d’ajudes per rehabilitar edificis i habitatges 

Manacor fa pública una nova convocatòria d’ajudes per rehabilitar edificis i habitatges 

Està dotada amb un total de 205.242,68 €

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de la Direcció General d’Habitatge i Arquitectura, posa en marxa una nova convocatòria d’ajudes de l’any 2022 destinada a particulars per rehabilitar edificis i habitatges inclosos dins l’àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU) de Manacor. La convocatòria, que publica avui el BOIB, s’inclou dins el Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021.

Així ho han donat a conèixer aquest matí el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i la directora general d’Habitatge i Arquitectura, Cris Ballester, acompanyats del batle de Manacor, Miquel Oliver, i la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa.

Aquesta nova convocatòria d’ajudes està dotada amb un total de 205.242,68 €. Es tracta d’ajuts adreçats als propietaris d’habitatges per dur a terme obres de conservació d’aquests i obres d’accessibilitat, a fi d’eliminar barreres arquitectòniques, així com actuacions de millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat, amb l’objectiu de reduir un 30 % el consum d’energia primària —per exemple, a través de la substitució de fusteries i canvis de sistemes d’aire condicionat i calefacció.

En la convocatòria anterior, l’any 2020, es varen sol·licitar ajudes per valor de 112.757,32 €, que varen permetre rehabilitar 22 habitatges.

Es podran acollir en aquesta nova convocatòria les obres iniciades a partir de l’octubre de 2021 i no acabades, i les obres que ja estiguin acabades o no iniciades. El termini de sol·licituds és de dos mesos naturals, des de l’endemà de la publicació en el BOIB.

La subvenció, amb caràcter general, cobreix el 40 % del pressupost de l’obra amb un màxim de 12.000 €. Però aquest percentatge pot arribar fins al 75 % en el cas que el nucli familiar tengui ingressos tres vegades inferiors a l’IPREM o si en aquell habitatge conviuen persones amb discapacitat. També es pot incrementar la quantia de la subvenció en 1.000 € si l’immoble per reformar és un bé d’interès cultural (BIC).

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència