Connect with us

Actualitat

Els cotxes només podran circular unes hores determinades pel carrer Bordils de Porto Cristo

Els cotxes només podran circular unes hores establertes pel carrer Bordils de Porto Cristo

Ho podran fer entre les 8 del matí i les 16 hores del capvespre de dilluns a dissabte. Els diumenges només hi podran circular vianants i bicicletes

L’Ajuntament de Manacor confia que aquesta via, remodelada aquests últims mesos no exempta de queixes per part dels veïnats i comerciants pel retard que acumulen, pugui ser oberta a partir de la setmana que ve. Falta per concretar a partir de quin dia.

Els responsables polítics es mostren decidits a convertir la primera línia del nucli costaner en una zona de prioritat per als vianants i les bicicletes, i on els vehicles motoritzats només hi puguin circular a una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora i en unes hores molt determinades: entre les 8 del matí i les 16 hores del capvespre de dilluns a dissabte. Els diumenges només hi podran circular vianants i bicicletes.

Així ho han explicat aquest dimecres en roda de premsa el batle de Manacor, Miquel Oliver, el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, i el delegat de Porto Cristo, Sebastià Nadal.

La reforma urbanística del carrer Bordils facilita aquests canvis en matèria de Mobilitat, ha detallat el regidor, Sebastià Llodrà. “Es tracta d’una oportunitat que no podíem deixar escapar, l’Ajuntament no podia fer una inversió econòmica tan important a la primera línia de Porto Cristo i no plantejar una mesura pel que fa a la mobilitat”, ha destacat Llodrà.

La mesura pretén que tingui un efecte cívic que permetrà el desenvolupament d’un ambient més tranquil i centrat en les persones, a més dels efectes positius que s’espera que tindrà per a la restauració i comerços de la zona. Es tracta d’una mesura amb una visió cívica per connectar el poble amb la platja. «El carrer Bordils s’ha comportat històricament com una carretera que separava el poble de la platja. Cosim aquesta ferida i ho fem aprofitant aquesta actuació urbanística donant importància als vianants», ha declarat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, el regidor de Mobilitat, Sebastià Llodrà i el regidor de la Zona Costanera, Sebastià Nadal, han donat a conèixer les novetats els canvis en matèria de mobilitat que s’establiran en la primera línia de Porto Cristo.

Es tracta d’una iniciativa amb una forta implicació comercial i turística que «estam davant d’una de les vistes més belles del Llevant de Mallorca i ho volem potenciar per a la gent que hi viu i la gent que ens visita», ha afegit Llodrà.

La mesura serà efectiva a partir de l’obertura del carrer Bordils, que s’espera que sigui les pròximes setmanes. La Policia Local serà l’encarregada de cada dia fer efectiu el tancament del carrer Bordils al trànsit rodat durant les hores fixades, amb dues barreres que s’instal·laran a l’altura del carrer de la Concepció i del carrer Port. L’únic vehicle motoritzat que podrà passar pel carrer Bordils durant les hores que estigui tancat al trànsit rodat serà el bus de línia de Transports de les Illes Balears, que també haurà de respectar la limitació de velocitat i la prioritat per a vianants.

La mesura, ha explicat el batle de Manacor, compta amb el vistiplau dels tècnics municipals i s’ha compartit amb la Junta de Districte, veïnats i comerciants de Porto Cristo.

Són tendència