Connect with us

Vist a les xarxes

Acord a Europa per impulsar un carregador universal per a tots els aparells electrònics

A partir de la tardor del 2024, els mòbils, tauletes, llibres electrònics, càmeres, videoconsoles i auriculars disposaran d'un model de carregador únic i universal. Així ho ha decidit la Unió Europea. El carregador únic serà del tipus USB-C i evitarà que els consumidors hagin de comprar carregadors addicionals quan adquireixen nous dispositius electrònics. L'usuari podrà escollir a cada compra si inclou o no aquest article. De moment, queden fora del carregador únic els ordinadors portàtils, els dispositius que mesuren l'activitat física o els rellotges intel·ligents. En el cas dels primers, també serà obligatori, però les institucions europees han previst un període addicional de 18 mesos des de l'entrada en vigor de la norma per donar temps al sector per adaptar-se. Aquesta mesura permetrà evitar 11.000 tones de residus electrònics anuals. A més, segons dades de la Unió Europea, la generalització del carregador únic permetrà als ciutadans europeus estalviar 250 milions d'euros en solucions de càrrega innecessàries.

La mesura entrarà en vigor a partir de la tardor del 2024

A partir de la tardor del 2024, els mòbils, tauletes, llibres electrònics, càmeres, videoconsoles i auriculars disposaran d’un model de carregador únic i universal. Així ho ha decidit la Unió Europea.

El carregador únic serà del tipus USB-C i evitarà que els consumidors hagin de comprar carregadors addicionals quan adquireixen nous dispositius electrònics. L’usuari podrà escollir a cada compra si inclou o no aquest article.

De moment, queden fora del carregador únic els ordinadors portàtils, els dispositius que mesuren l’activitat física o els rellotges intel·ligents. En el cas dels primers, també serà obligatori, però les institucions europees han previst un període addicional de 18 mesos des de l’entrada en vigor de la norma per donar temps al sector per adaptar-se.

Aquesta mesura permetrà evitar 11.000 tones de residus electrònics anuals. A més, segons dades de la Unió Europea, la generalització del carregador únic permetrà als ciutadans europeus estalviar 250 milions d’euros en solucions de càrrega innecessàries.

Són tendència