Connect with us

Actualitat

El parc natural de Llevant multiplicarà per 10 l’extensió de l’espai natural protegit

El parc natural de Llevant multiplicarà per 10 l'extensió de l'espai natural protegit

L’àmbit territorial de l’ampliació afecta la part terrestre i marina del Lloc d’Interès Comunitari (LIC) i Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA)

El parc natural de Llevant multiplicarà per 10 l’extensió de l’espai protegit, passant de les 1.658 hectàrees actuals fins a les 17.112 ha. D’aquestes, 10.918 corresponen a superfície terrestre i 6.194 a superfície marina.

L’àmbit territorial de l’ampliació del parc natural abasta la part terrestre i marina del Lloc d’Interès Comunitari (LIC) i Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) Muntanyes d’Artà, la part del LIC na Borges situada al nord de la carretera d’Alcúdia a Artà, la ZEPA Son Real (que inclou la finca pública de Son Real i el LIC Can Picafort) i la part autonòmica de la Reserva Marina de Llevant, que inclou una part de l’àmbit marí del LIC Badies de Pollença i Alcúdia. D’acord amb el previst a l’article 6.4 de la Llei 42/2007, mitjançant l’informe de l’Institut Espanyol d’Oceanografia de 27 de febrer de 2019 es va reconèixer la continuïtat ecològica de l’ecosistema marí amb l’espai natural terrestre objecte de protecció.

La Península del Llevant de Mallorca constitueix un dels espais naturals més singulars i interessants de les Illes Balears a causa de la presència d’una cinquantena d’hàbitats d’interès comunitari, on conflueix una zona muntanyosa i costera amb una setantena d’espècies endèmiques de flora, entre les quals destaca el limonum majoricum, espècie exclusiva de la badia d’Alcúdia i la península d’Artà. S’incorporen a l’àmbit PORN 26 espècies vegetals rellevants la presència de les quals no era completa en els límits actuals del parc natural.

Són tendència