Connect with us

Actualitat

Què és l’anomenada “esmena Manacor”?

Què és l'anomenada "esmena Manacor"?

Un ‘retoc’ presentat pel PSIB-PSOE en la nova Llei de Turisme, aprovada aquest dimarts en el Parlament, exclou de la moratòria de places turístiques als hotels que es construeixin mitjançant la reconversió d’edificis catalogats

El nom de Manacor apareix novament en un nou episodi d’urbanisme a la carta. Recorden la polèmica generada entorn de la requalificació hotelera del complex del tenista Rafa Nadal?. Nou episodi a la vista, segons la informació que publica aquest dijous ‘Diario de Mallorca’, signada pel periodista Miquel Adrover.

Fa referència a una esmena presentada pel PSIB-PSOE a la nova Llei de Turisme, aprovada dimarts passat en el Parlament, gràcies als vots a favor dels socialistes, El Pi, Ciutadans i l’abstenció del PP. MÉS i Podem van votar en contra. Cal recordar que la nova normativa destaca pel fet que recull una moratòria de quatre anys on es prohibeix expressament la creació de noves places turístiques.

Però aquesta esmena exclou d’aquesta prohibició a alguns projectes turístics que estarien ja projectats en edificis catalogats com BIC en alguns municipis de Mallorca. Pel que sembla, i segons les mateixes fonts, Manacor i Porreres serien els grans beneficiats d’aquesta excepcional permissivitat.

Segons la informació que recull Diario de Mallorca, en la capital del Llevant hauria previst un projecte de reconversió d’un d’aquests edificis catalogats. L’immoble en qüestió se situaria al carrer Francesc Gomila i ja s’hauria tramitat els corresponents permisos al departament d’urbanisme de l’Ajuntament de Manacor. Aquesta situació es repeteix en el cas de Porreres. En tots dos casos, els dos nous edificis turístics podrien seguir el seu curs gràcies a l’esmena dels socialistes.

En el cas de Manacor, l’establiment turístic projectat en ple nucli urbà estaria impulsat per l’expresident d’ERC en Balears, el manacorí Joan Lladó, que ja gestiona diverses places turístiques a Menorca

En el cas de Manacor, l’establiment turístic projectat en ple nucli urbà estaria impulsat per l’expresident d’ERC en Balears, el manacorí Joan Lladó, que ja gestiona diverses places turístiques a Menorca i té intenció d’expandir la seva activitat a Mallorca.

Des del grup municipal socialista de Manacor s’hauria pressionat als dirigents de Palma perquè tinguessin en compte la incorporació d’aquesta esmena en la nova normativa turística, segons destaquen algunes fonts consultades. Per aquest motiu va rebre el nom d'”esmena Manacor”.

Són tendència