Connect with us

Oci i Cultura

Algaida convoca les II Jornades d’Estudis Locals dedicades a la Segona República 

Algaida convoca les II Jornades d'Estudis Locals dedicades a la Segona República 

La convocatòria pretén promoure la recerca de temes de caràcter local i la seva divulgació

L’Ajuntament d’Algaida ha convocat les II Jornades d’Estudis Locals del municipi amb l’objectiu de promoure la recerca en temes de caràcter local i la seva divulgació. Aquest any estaran centrades en l’etapa de la Segona República espanyola.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Garcias, ha explicat que “continuam apostant per la investigació sobre qualsevol matèria relacionada amb Algaida, Pina i Randa; però també cal destacar que som un municipi ric culturalment i patrimonialment, que ens distingeix, però per preservar i respectar, cal conèixer. Les JEL són una bona eina per reivindicar aquests valors de coneixement i divulgació”.

La Segona República espanyola va ser rebuda a tot el país en un ambient d’eufòria i amb l’esperança de poder resoldre la majoria dels problemes que patia l’Estat espanyol. Fou la primera experiència plenament democràtica, a la qual s’hi havia arribat de forma pacífica i amb un cert consens de les diferents forces polítiques que no volien repetir la mala experiència de la Primera República.

Les divisions cada vegada més grans entre dretes i esquerres, els afers derivats de la crisi econòmica mundial i la ineficàcia o insuficiència d’algunes de les solucions aplicades, feren que la realitat fos molt distinta de l’esperada. El context internacional amb l’ascens dels feixismes que calaren en alguns sectors de la societat, no varen permetre la consolidació d’un règim democràtic estable.

Podeu consultar la programació en el següent enllaç.

Són tendència